post filed in:

Bruiloft inspiratie

Het hoe en waarom van “Getting Ready” foto’s

Als je me volgt op social media, een aantal van mijn blogs hebt bekeken of me in actie gezien hebt weet je dit waarschijnlijk – ik hou van details! Naar mijn mening vertellen details een belangrijk gedeelte van het verhaal; het verhaal van jullie trouwdag, een loveshoot, een reis of vakantie: eigenlijk van elk verhaal.

Het is de reden waarom ik er vaak al vroeg bij ben op de dag van de bruiloft, voor het fotograferen van de voorbereidingen. Ik fotografeer het trouwpak, de trouwjurk (bijvoorbeeld voor openslaande deuren, of buiten hangend aan een boom), schoenen, ringen, andere sieraden, je parfum, save the dates / uitnodigingen, erfstukken en alles dat verder belangrijk is voor jullie en voor het verhaal. Naast het feit dat jullie verhaal hier begint, en uiteindelijk dus ook de fotoserie en het album, orgorgt het voor mij ook voor een goede start van de dag. Naast het feit dat ik het fijn vind om te beginnen met het fotograferen van al deze prachtige details, geeft het me ook de gelegenheid alvast je familie en misschien beste vrienden te ontmoeten vóór de ceremonie. En dit is belangrijker dan het in eerste instantie misschien lijkt. Ondanks dat het om een niet al te lange tijdspanne gaat, zijn de voorbereidingen een intiem moment en zorgt het dat ik, en je familie / vrienden ook een beetje aan elkaar kunnen ‘wennen’. Jullie ken ik natuurlijk, we hebben elkaar ontmoet en meerdere keren gesproken over van alles en nog wat, maar voor de mensen om jullie heen ben ik nieuw. Een ontmoeting voor de ceremonie zorgt naar mijn mening uiteindelijk voor een beter resultaat van de gehele fotoserie.

 ==> Scroll verder naar beneden voor een aantal tips voor de allermooiste ‘getting ready’ foto’s.

2016-06-08_0001

Tips voor de mooiste voorbereidingsfoto’s van je bruiloft

1. Kies de locatie van de voorbereidingen zorgvuldig – Ik hou van natuurlijk licht, en mijn mooiste werk maak ik dan ook in ruimtes met voldoende licht (van bijvoorbeeld een groot raam) en met lichte muren. Het is natuurlijk ook belangrijk dat er voldoende ruimte is en dat het een locatie is waar je je fijn voelt.

2. Zorg dat alle ‘dingen’ die je gefotografeerd wil hebben verzameld zijn – zodat ik als ik begin met fotograferen, zoveel mogelijk tijd ook echt daar aan kan besteden, en we niks vergeten! Denk hierbij bijvoorbeeld aan: je schoenen, parfum, save-the-date, uitnodiging, de ringen, sieraden, erfstukken en alles dat verder speciaal voor je is / waar veel tijd en aandacht aan is geschonken.

3. Vergeet de mannen niet! – Het fotograferen van de voorbereidingen bij de bruid staat vaker op mijn planning dan die van de bruidegom. Uiteraard snap ik dat het niet altijd kan, maar mocht je de mogelijkheid hebben: de voorbereidingen van je aanstaande man horen natuurlijk net zo goed bij het verhaal!

 

// Tips voor foto’s van de voorbereidingen van de bruiloft // Hybrid Fine Art Fotografie // Gevestigd in Velsen maar werkzaam door het hele land en daar buiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Want to become friends? I send out a monthly letter with inspiration I found. it Can be about photography, business, life in general. Anything reallY! it's A peek inside my mind for the insiders. Sign up below.

monthly letter