post filed in:

Portretfotografie

Kledingtips voor een Fotoshoot

Een veel gestelde vraag bij het boeken van een fotoshoot is: wat moet ik aan? Heb je kledingtips voor de fotoshoot? Een logische vraag, je wilt immers op je mooist op de foto! In deze blogpost vind je daarom een aantal tips over welke kleding het goed doet bij fotoshoots. En mocht je toch nog vragen hebben… dan kun je mij natuurlijk altijd mailen, of bellen! Bekijk ook eens mijn Pinterest bord over dit onderwerp.

1. Het allerbelangrijkst is dat je iets aantrekt waar je je goed in voelt – dat is namelijk echt te zien aan de foto’s! Kies dus kleding die goed past, en waar jij je mooi in voelt, tuurlijk is het leuk om voor een fotoshoot uit te pakken en net even dat beetje extra te doen (bijvoorbeeld een mooi nieuw jurkje, professionele visagie, of een pak voor de mannen), maar als dat niet iets is wat bij jou past, is dat ook prima!  Twijfel je? Het is uiteraard mogelijk meerdere sets mee te nemen, dan bekijken we samen wat de beste optie is. Ik kan dit écht niet genoeg benadrukken – wie zich goed voelt straalt dat ook uit, houd hier rekening mee bij het uitkiezen van je kleding voor de fotoshoot!

Fotoshoot kleding tips what to wear advies fotografie kledingtips fotoshoots

Bij deze familieshoot heeft iedereen duidelijk zijn eigen stijl, maar zorgt de kleurstelling toch voor 1 geheel!

what to wear kledingtips clothing tips advies bij fotoshoots fotografie

Wat bij de een heel goed werkt, kan bij de ander juist weer helemaal niet werken. Houd de kleding voor de fotoshoot dus dicht bij jezelf.

 

2. Kleurgebruik: Color is your friend! Maar zoals met zoveel dingen, kun je ook teveel kleur gebruiken. Bedenk goed wat de thema van je shoot is, en pas hier je kleding op aan. Over het algemeen doen basistinten als wit, zwart, beige,   taupe en grijs het altijd goed, mits gecombineerd met afstekende tinten in de achtergrond, of in je kleding. Dit is eigenlijk heel simpel: vind de fotoshoot plaats in een bos? Donkere kleuren zoals zwart, donkergroen, donkerblauw en grijs vallen al snel weg tegen de achtergrond, dit betekend niet dat je ze helemaal niet kunt gebruiken, maar wel dat je zult moeten combineren om een fris beeld te behouden. Vind de fotoshoot plaats op het strand? Ga dan niet alleen maar voor wit en beige. Printjes zijn leuk!! Maar zorg dat het niet té druk wordt. Voor meer praktische tips over kleuren en thema’s, kun je het beste mijn Pinterest bord raadplegen – of je kunt mij natuurlijk even mailen!

Loveshoot op het strand fine art photography fotograaf kledingtips fotoshoot

Dit rood-witte shirt doet het erg goed op het strand!

3. Een bepaald thema, of gewoon een leuk / gek idee in je hoofd? Leuk!! Naast kleding kun je natuurlijk ook nog een hoop stylen met props / gave objecten. Wees niet bang om dingen uit te proberen of te vragen, vaak geven dit soort thema’s en ideeën net dat beetje extra tijdens de shoot – en dat draagt natuurlijk bij aan een uniek resultaat :-).

 

Psssst: dit is een vrij oud blog, maar… ben jij zelf ook fotograaf en wil je verder groeien binnen jouw fotografie bedrijf? Check dan zeker Storytellers: inspiratieplatform en community voor fotografen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Want to become friends? I send out a monthly letter with inspiration I found. it Can be about photography, business, life in general. Anything reallY! it's A peek inside my mind for the insiders. Sign up below.

monthly letter