post filed in:

Uncategorized

Hoe het allemaal begon…

Sommige van jullie weten dit al, anderen misschien niet. Vandaag vertel ik jullie graag over hoe het allemaal begon… Wie ik ben en hoe ik ben begonnen met fotografie.

Vroeger…..
Ik groeide op in IJmuiden (Noord-Holland). Daar woonde ik met mijn ouders, mijn (inmiddels niet zo kleine) broertje en onze hond Paddy. Onze zomers woonden we door op het strand, in ons strandhuisje. Het strand is daarom een groot deel van mijn leven, het is waar ik me thuis voel. Toen ik 16 werd begon ik ook met werken bij een strandpaviljoen, in de bediening.  En nu geldt nog: als ik ook maar ergens een paar vrije uurtjes vind, en het is mooi weer, you’ll find me at the beach!

Na de middelbare school had ik nog geen idee wat ik wilde worden, of wat te studeren. Ik bewonderde mede klas- of leeftijdgenoten die précies wisten wat ze wilden en hoe de toekomst eruit ging zien en hoopte altijd dat ik dat op een gegeven moment ook zou hebben. Samen met mijn beste vriendin nam ik een tussenjaar om te werken en te reizen. Op een of andere manier verwachtte of hoopte ik dat ik het aan het einde van dat jaar dan ineens wel zou weten. Newsflash: dat was niet zo…

Rechtenstudie
Ik besloot ‘gewoon’ iets te kiezen, iets wat me wel prima leek. Ik schreef me in bij Universiteit Leiden en volgde een rechtenstudie. Ondanks dat ik het niet écht leuk vond, ging ik toch maar door omdat ik echt niet wist wat ik anders moest… In het tweede jaar van mijn studie begon ik met fotograferen, als hobby. Met een simpele spiegelreflex camera begon ik, en ik merkte al snel dat ik mensen fotograferen erg leuk vond, en vrienden, familie, kennissen (en later weer hun vrienden, familie etc.) vroegen me om foto’s van hen te maken. Het duurde daarna nog 2 jaar voordat ik me realiseerde dat dit echt was wat ik wilde, en om mezelf ook toe te staan te geloven dat ik écht fotograaf kon worden.

Zelfstandig werken en doen waar ik écht gelukkig van wordt.
Ik kan de woorden niet vinden om te vertellen hoe dankbaar ik ben dat ik mijn dromen kan volgen, dat ik mag werken vanuit mijn fijne huis in Santpoort-Noord, reis voor mijn werk en zoveel prachtige liefdesverhalen mag vastleggen met mijn camera’s. Blij met alle kansen die ik heb gekregen, en trots dat ik ze met beide handen heb aangepakt. Ook is de steun die ik daarbij gehad heb van mijn vriend, familie en vrienden niet te onderschatten. Natuurlijk zijn er momenten dat het iets minder gaat, en heb ik fouten gemaakt, dat alles hoort erbij! Het is het allemaal dubbel en dwars waard als je elke dag mag doen waar je gelukkig van wordt!

Dit is natuurlijk een héle korte versie van mijn verhaal. Maar vanaf nu zal ik vaker persoonlijke verhalen en gedachtes met jullie delen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Liefs,
Raisa

  1. anne den haan says:

    Leuk geschreven hoor Raisa! Leuk om wat meer over je te lezen! Fijn voor je dat je je roeping heb gevonden en met zoveel plezier je werk kan doen! Ik denk dat dat zich duidelijk uitbetaald in de kwaliteit van je werk!

    Groetjes Anne

  2. Diana Zwart-Venema says:

    Mooi geschreven raisa! En wat ben ik trots op jou, je heb je hart gevolgd. XXX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Want to become friends? I send out a monthly letter with inspiration I found. it Can be about photography, business, life in general. Anything reallY! it's A peek inside my mind for the insiders. Sign up below.

monthly letter