post filed in:

Uncategorized

Review: De Holdfast Moneymaker

Review: De Holdfast Moneymaker

To read this article in English, click here

Sinds enkele weken gebruik ik tijdens het fotograferen van bruiloften de Holdfast Moneymaker. En hoewel ik normaal nooit reviews plaats over producten / diensten die ik gebruik heb ik besloten het dit keer wel te doen. Ik ben namelijk zéér enthousiast over de moneymaker en hoop met mijn review de keuze makkelijker te maken voor andere fotografen :-).

Waarom de Moneymaker?
Tijdens bruiloften gebruik ik minimaal 2 camera’s (soms zelfs 3 omdat ik ook analoog fotografeer).  Nu zijn er allerlei systemen op de markt om het dragen van meerdere body’s makkelijker te maken, maar die hebben meestal canvas straps. Als bruidsfotograaf zorg ik dat ik niet te veel opval en ‘blend’ tussen de gasten, dat betekend dat ik vaak mooie blousjes of jurkjes draag, en ik vond het zonde daar zo’n canvas strap systeem overheen te dragen. Via Facebook kwam ik de Holdfast Moneymaker tegen, en ik was gelijk verkocht. Toen ik de prijzen zag schrok ik een beetje, maar na het lezen van wat reviews, filmpjes, besloot ik de Moneymaker toch te bestellen. De Moneymaker werd bezorgd in een stijlvolle verpakking met canvas bewaarzakken. Ik moet zeggen dat ik ze niet gebruik, aangezien de Holdfast Moneymaker bij mij op een kledinghanger in de kast hangt (erg handig!), maar ik kan me voorstellen dat wanneer ik naar het buitenland reis voor een destination wedding, ik de moneymaker wel zou opbergen in zo’n zak.

Gebruiksgemak
Het werken met 2 body’s is misschien even wennen, maar de Moneymaker maakt het erg gemakkelijk. Ik was bang dat mijn camera’s tegen de grond zouden komen wanneer ik door mijn knieën zak, maar dat is totaal niet het geval. Er zijn overigens verschillende maten (S,M en L) voor verschillende lengtes, dus kijk daar even naar voordat je er een aanschaft. Zelf draag ik 1 body voor me (met 2 extra leashes, los bij te bestellen), en 1 op mijn heup met een portrait slider (deze is iets langer dan de standaard bijgeleverde riem, waardoor je makkelijker portrait kunt schieten).

Waar te koop?
Holdfast is een amerikaans merk, en je kunt de Moneymaker (+ allerlei andere handige accessoires en tassen) bestellen bij Holdfast zelf. Let wel op de verzendtijd, & bijkomende verzendkosten en importkosten. Ik heb mijn Moneymaker (chestnut, maat S) besteld bij Photoqueen in Duitsland en ben zeer over hun te spreken. Ze hebben niet altijd alles op voorraad maar als je ze even mailt kunnen ze jouw product apart houden of bestellen. De levertijd is snel en ik was goedkoper uit dan wanneer ik de Moneymaker in Amerika had besteld.

Conclusie
Om dit artikel kort maar krachtig te houden: Ik raad de Holdfast Moneymaker zeker aan; ik snap dat de prijzen misschien wat afschrikken maar geloof me, het is het echt waard! Bovendien kan ik me niet voorstellen dat je deze nog verslijt en het is dus een eenmalige investering, waar je veel plezier van kunt hebben. Bovendien draagt het bij aan een representatieve uitstraling voor jou als (bruids)fotograaf. Lees je van tevoren wel even goed in in de opties: kies de juiste maat en juiste accessoires. Hieronder een kleine impressie van mijn moneymaker en accessoires.

Review: De Holdfast Moneymaker

 

Meer weten over Zwart Fotografie? Lees verder over mij op deze pagina, of bekijk mijn Bruidsfotografie, portretten, loveshoots, newborn series en editorial werk.

  1. Eva Schweizer says:

    Thanks! Ik heb m besteld 🙂

  2. Dankjewel voor de review, ik heb hem ook net besteld, de vegan versie, ben heel benieuwd.
    Wat was bij jou de, levertijd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Want to become friends? I send out a monthly letter with inspiration I found. it Can be about photography, business, life in general. Anything reallY! it's A peek inside my mind for the insiders. Sign up below.

monthly letter