Wat is fine art bruidsfotografie?

Fine art bruidsfotografie; misschien ben je de term tijdens de zoektocht naar dé bruidsfotograaf al een paar keer tegengekomen en ben je op zoek naar de betekenis. Maar wat betekent het nu eigenlijk? Fine art fotografie wordt op vele manieren uitgelegd maar betekent eigenlijk altijd dat er iets extra’s wordt toegevoegd door de fotograaf. Het is het verschil tussen een documentaire / journalistieke stijl waar enkel en alleen wordt gedocumenteerd wat er gebeurt, en hetgeen dat wordt gedaan door fine art of lifestyle fotografen: door middel van kleine subtiele aanpassingen of aanwijzingen wordt het beeld nét dat beetje mooier en meer romantisch.

Fine art bruidsfotografie betekent voor mij dat ik een serie beelden creëer die een mooie, gebalanceerde combinatie zijn van momenten en details. Van een mooi shot van de ringen tot aan knuffels van het bruidspaar met familie. Van de voorbereidingen tot aan een liefdevolle golden hour shoot met het bruidspaar. Dat vanaf het moment van het eerste contact tot na het leveren van de foto’s alles met zorg en aandacht wordt gedaan en het eindresultaat een prachtig, tijdloos album is met het verhaal van hun dag.

Het keyword omtrent Fine art bruidsfotografie is eigenlijk aandacht. Aandacht voor het hele proces rondom fotografie én de dag van de bruiloft als één mooi geheel in beeld brengen.

Fine Art Bruidsfotografie

Mijn werkwijze als fine art bruidsfotograaf 

Het is de vraag die ik vaak krijg: hoe ben jij dan op zo’n dag? Wat is je werkwijze? Als fine art bruidsfotograaf, maar ook als persoon is mijn plek vooral op de achtergrond. Ik ben voortdurend op zoek naar schoonheid, naar de intieme momenten en mooie details. Van tevoren heb je van mij al een hoop tips gehad omtrent fotografie. Denk bijvoorbeeld aan het zorgen voor een opgeruimde plek tijdens het aankleden, het klaarleggen van alle belangrijke details en het maken van een lijstje voor de familiefoto’s, zodat je op de dag zelf alleen nog maar hoeft te genieten. Ik, als fotograaf op jouw bruiloft, neem graag mijn tijd en ben vaak aanwezig vanaf de voorbereidingen tot het eerste gedeelte van het feest. Op die manier wordt jullie hele verhaal vastgelegd. Tijdens de shoot geef ik jullie aanwijzingen maar focussen jullie vooral op elkaar. Dit is hét moment van de dag om je even helemaal bewust te zijn van wat er gaat gebeuren of al gebeurd is: jullie gaan ja tegen elkaar zeggen. Ja tegen altijd samen, tegen alles wat die ander voor jou is en ja tegen de liefde. Mijn hele werkwijze is er van A tot Z op gericht om jullie te ontzorgen en jullie verhaal op de ‘fine art manier’ vast te leggen: om uiteindelijk te zorgen voor een prachtig album dat generaties lang doorgegeven kan worden.

Contact opnemen

Hebben jullie naar aanleiding van deze informatie over fine art wedding photography en mijn portfolio interesse in mijn bruidsfotografie? Ik hoor graag van jullie! Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we of er een klik is, en bespreken we jullie wensen en de mogelijkheden. Als alles klopt, alles goed voelt, maken we de boeking definitief en begint het feest past echt. De komende tijd houden we natuurlijk contact en leer ik jullie graag beter kennen. Zo kunnen jullie me altijd vragen om tips qua leveranciers of planning en spreken we nog een tweede keer af om de details van jullie dag te bespreken. Enkele dagen na de bruiloft ontvangen jullie al een eerste preview! Ik stuur jullie graag vrijblijvend mijn brochure met alle informatie. Ook als je wilt trouwen in het buitenland reis ik graag me je mee!

Fine Art Bruidsfotograaf Voorbeeld Fine Art fotografie Fine Art fotografie Fine Art fotografie bruiloft Bruidsfotografie Fine Art wedding fotograafFine Art Wedding 

post filed in:

Fine art bruidsfotografie

As seen in

"I love this print so much!  Had the absolute hardest time picking art for my apartment and I really treasure each piece I decided to buy. Thank you!"

Review by Britney Vest (@FittyBritttty) "

"Thanks so much for the prints Raisa! We hung them up in the breakfast room, hallways and rooms. Also: a few of our guests already bought some of your art work!" 

- Aranka from Casa Quintas, Barril, Portugal

About Raisa

On my way to become a lawyer, I found photography. Or maybe photography found me. Either way it was love at first sight. Nowadays, I count myself super lucky to travel the world for my job. I love surfing, hiking, yoga, hanging out with the people I love.

With my travel photography, I aim to reveal the remarkable beauty of our planet and inspire a sense of adventure in all who encounter it.⁠published

as seen on