post filed in:

Uncategorized

Ik ga op reis en neem mee…

Zondag is het zover! Ik vertrek samen met mijn vriend, Erik, voor bijna 4 weken naar; Costa Rica, Panama en New York. We kijken al een hele tijd uit naar deze reis, nu komt het echt dichtbij en kan ik bijna niet meer wachten :-). Direct na het boeken ben ik al na gaan denken hoe ik dit avontuur ga vastleggen, ik vertel jullie dan ook graag wat ik meeneem aan Foto / Film apparatuur; bij deze dus een klein kijkje in mijn koffer:

Reis Fotografie Fine Art Analoog costa Rica Panama New York Amerika

Geen digitale camera mee dit keer, maar mijn Pentax K1000. Eerder maakte ik er deze foto’s mee op Mallorca; en ik werd verliefd op de analoge fotografie! Niet alleen de beelden vind ik geweldig, maar ook de manier van werken is erg fijn. Door analoog te fotograferen geef ik mezelf rust (je maakt immers slechts enkele foto’s van een bepaald beeld), en kom ik niet thuis met 1000-en foto’s die nog uitgezocht en bewerkt moeten worden. Wanneer ik terug ben stuur ik mijn rolletjes op naar Carmencita Film Lab – en dan is het afwachten. Voor de zekerheid heb ik wel nog een compactcamera van Sony mee.

Film: Fujifilm Superia 200, 400, Kodak Portra 400.

Reis Fotografie Fine Art Analoog costa Rica Panama New York Amerika

Dan iets wat totaal nieuw voor mij is: ik ga deze reis ook filmen! Speciaal voor onze reis heb ik de GoPro Hero aangeschaft, met accessoires en voldoende geheugenkaartjes om van alles vast te leggen. Na terugkomst laat ik de beelden waarschijnlijk editen en samenvoegen door een videografe, zodat we uiteindelijk een mooie reisfilm van een paar minuten hebben. Toch weer heel anders dan foto’s!

*Voor de kenners en geïnteresseerden: binnen Costa Rica en Panama bezoeken we: San José, Tortuguero, Cahuita (Caribische kant), Bocas Del Toro (Panama), La Fortuna en Arenal, Samara, Bagaces, en Manuel Antonio. In New York verblijven we in Manhattan. Mocht iemand nog geweldige tips hebben hoor ik dat natuurlijk graag!

GoPro Costa Rica Panama New York Fine art Fotografie op Reis

 

  1. Demi Koen says:

    Heel veel pleizer & ben retebenieuwd met wat voor mooi beeld je allemaal terug komt! 😀 xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Want to become friends? I send out a monthly letter with inspiration I found. it Can be about photography, business, life in general. Anything reallY! it's A peek inside my mind for the insiders. Sign up below.

monthly letter