learn more »

meet Raisa.

Vrienden zeggen dat ik altijd mezelf ben. Dat ze niemand kennen die zo oké is met wie ze zelf is. En dit is wat ik ook voor anderen wil. Self acceptance. Zelfvertrouwen. Een growth mindset. Een actie mindset. Ik wil dat iedereen werkt naar zijn of haar grote doelen en dromen en intens geniet van het leven.

Dat ik nu zo blij ben met wie ik zelf ben en met het leven dat ik leef, is best bijzonder. Jarenlang vond ik mezelf namelijk niet goed genoeg. Niet mooi genoeg, niet slim genoeg, niet extravert genoeg. Jarenlang had ik niet het zelfvertrouwen om voor mezelf te kiezen maar volgde ik 'the crowd'. Ik koos er zelfs voor om rechten te studeren terwijl ik daar niet gelukkig van werd. Maar toen fotografie op mijn pad kwam veranderde alles....

Fotograaf. ondernemer. yogi, avonturier.

before we talk

business

Foto: Online Image

learn more »

Fotografie, het ondernemerschap, de persoonlijke groei die daarbij kwam kijken en de mensen die ik ontmoet heb waar ik van mocht leren hebben een enorm verschil in mijn leven gemaakt. Ik kan nu dagelijks bezig zijn met de dingen waar ik zo gelukkig van word, ik reis de wereld over voor mijn werk en ervaar echt een enorme vrijheid op dagelijkse basis. Ik ben trots op de twee bedrijven die ik mag leiden en krijg enorm veel energie van het helpen van anderen. En dat is dus ook mijn persoonlijke en zakelijke missie: anderen in staat stellen om te kiezen voor het leven waar ze van dromen. 

Wat je verder nog van mij moet weten is dat ik ontzettend erg hou van eten (vooral van de Indonesische en Mexicaanse keuken), dat ik aan Yoga en Crossfit doe, dat ik een mega lieve vriend heb, Erik, én een hele eigenwijze en grappige kat, Vino. Samen wonen we in Santpoort-Noord, vlakbij de kust en er gaat dus ook geen week voorbij dat ik niet op het strand te vinden ben. Soms voor een fijne wandeling, soms om te werken bij een strandpaviljoen en zomers ook om lekker te genieten van de zon bij het strandhuisje van mijn ouders.

17 September 2020 vertrekken Erik en ik voor een reis van 6 a 7 Maanden door Noord en Midden Amerika waarbij we onze passie voor reizen combineren met werken op afstand. Het is een droom waar we een aantal jaar naar toe hebben gewerkt en nu echt werkelijkheid wordt! We can't wait!

Naast dat ik 9 jaar ervaring als fotograaf en ondernemer heb, geef ik ook al zo'n vijf jaar mijn kennis door. Ik deed dat eerst in de vorm van mentor sessies, en hoewel ik die nog steeds doe met een aantal vaste klanten is mijn aanbod nu vooral gericht op online kennis delen, omdat ik op die manier nog zóveel meer fotografen kan helpen bij het bereiken van hun dromen en doelen binnen hun fotografie bedrijf en leven. 

Wil je weten hoe ik dat doe? Check de freebies, en de shop!
Foto: Rosalie Voortman

freebies

Wil je wat extra hulp om te groeien met jouw fotografiebedrijf? This is the place. Check de weggevers / freebies!

naar de freebies

Blog

Op het blog deel ik praktische en inspirende content rondom ondernemerschap, fotografie en mindset.

naar het blog

Fusce orci purus, venenatis sed libero vitae, condimentum pellentesque odio. Aliquam semper semper justo.

the list