raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Creativiteit

7 inspirerende fotoboeken die niet mogen ontbreken op je koffietafel

koffietafel boeken I fotografie I inspiratie
Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Even lekker wegdromen in de reisbestemmingen of juist inspiratie opdoen uit de mooiste portretseries? Met de ene hand blader je door je boek en in de andere hand heb je een heerlijke kop koffie. In dit blog stel ik mijn favoriete koffietafelboeken aan je voor.

 

1.    Before they pass away

Ik begin maar gewoon met mijn all-time favorites: de boeken van Jimmy Nelson. Wat maakt deze man mooi werk! In zijn wereldberoemde fotoboek Before They Pass Away neem je een kijkje in het leven van vijfendertig inheemse stammen. Laat je meenemen naar prachtige locaties en verdwijnende culturen van over de hele wereld.

Before they pass away I Jimmy Nelson I koffietafel boek inspiratie fotografieBefore they pass away I Jimmy Nelson I koffietafel boek inspiratie fotografie

Bron: Before They Pass Away

In zijn vervolgboek Homage to Humanity neemt Nelson je mee naar nog eens 30 stammen, het merendeel hiervan in nieuwe plaatsen en culturen. In dit fotoboek gaat hij nog dieper in op zijn onderwerpen en voor nóg meer verdieping is er een app bij dit boek gemaakt. Hierin lees je achtergrondverhalen bij de foto’s maar ook interviews met de stamhoofden. Zeker weten een aanrader!

 

2.    A different vision on fashion photography

“Het zou de verantwoordelijkheid van fotografen moeten zijn om vrouwen, en uiteindelijk iedereen, te bevrijden van het onrealistische beeld van jeugd en perfectie.” – Peter Lindbergh.

Deze woorden sluiten perfect aan bij de beelden die in zijn fotoboek te zien zijn. Een verzameling van 300 van Lindberghs beste foto’s, iconische beelden zou je kunnen zeggen. Pagina’s vol met creatieve inspiratie en modebeelden die gericht zijn op natuurlijke schoonheid, heerlijk om door te bladeren met een grote kop koffie (of thee ).

On fashion photography I Peter Lindbergh I koffietafel boek inspiratie fotografie

On fashion photography I Peter Lindbergh I koffietafel boek inspiratie fotografie

Bron: On Fashion Photography

 

3.    Wanderlust – hiking on legendary trails

Een prachtig boek om lekker bij weg te dromen of om alvast je bucketlist te vullen!
In dit boek vind je de meest spectaculaire wandelingen van over de hele wereld. Van oude pelgrimstochten die leiden naar heilige plaatsen tot dagtochten die je kunt lopen met je gezin. Het boek is geschreven door Cam Honan, die zijn ervaring en handige tips met je deelt, zoals op welk moment van de dag de tocht het mooiste is om te lopen. Dus trek je wandelschoenen maar vast aan!

Hiking on legendary trails I Cam Honan I koffietafel boek inspiratie fotografieHiking on legendary trails I Cam Honan I koffietafel boek inspiratie fotografie

Bron: Wanderlust Hiking on Legendary Trails

 

4.    One year on a bike

Martijn Doolaard had genoeg van de dagelijkse sleur en besloot op zijn fiets te stappen. In dit boek over zijn reis vertelt Doolaard je over zijn ervaringen, de hoogtepunten en tegenslagen tijdens de reis en bijzondere ontmoetingen met mensen uit verschillende culturen en landen. Zijn reisverslag en verhalen worden ondersteund met indrukwekkende foto’s die hij zelf heeft gemaakt. Ook al ben je geen fietser, dit boek zal je zeker inspireren.

One year on a bike I Martijn Doolaard I koffietafel boek inspiratie fotografieOne year on a bike I Martijn Doolaard I koffietafel boek inspiratie fotografie

Bron: One Year on a Bike From Amsterdam to Singapore

 

5.    Beaches

‘Make every day a getaway.’ Het gevoel dat Gray Malin je wil geven bij elke foto. Vanuit helikopters fotografeerde Malin verschillende stranden van over de hele wereld. Aan het vakantiegevoel kun je niet ontsnappen bij het zien van deze zomerse, kleurrijke foto’s.

Beaches I Gray Malin I koffietafel boek inspiratie fotografieBeaches I Gray Malin I koffietafel boek inspiratie fotografie

Bron: Beaches

Na het succes van het boek Beaches heeft Malin nog twee vervolgboeken gemaakt. In zijn tweede boek, Escape, vind je nóg meer fantastische foto’s van zijn reizen. Van warme, tropische stranden tot besneeuwde bergen. Het derde boek, Italy, geeft je een tour langs de prachtige Italiaanse Rivièra. Beide boeken doen niet onder voor Beaches.

 

6.    A life in pictures

We kennen Steve McCurry waarschijnlijk allemaal van zijn beroemde foto van The Afghan Girl. Het boek A life in pictures is een verzameling van McCurry’s beste werken, in elkaar gezet door zijn zus. Naast indrukwekkende portretten en indrukken van de verschillende landen waar hij is geweest, beschrijft dit boek ook de man achter de camera.

A life in pictures I Steve Mccurry I koffietafel boek inspiratie fotografie

A life in pictures I Steve Mccurry I koffietafel boek inspiratie fotografie

Bron: A Life in Pictures

 

7.    The atlas of beauty

Als laatste, maar deze mag ook zeker niet ontbreken. Met haar portretserie wil Michaela Noroc de vrouwelijke schoonheid en diversiteit van vrouwen over de hele wereld laten zien. Haar indrukwekkende foto’s zijn allemaal voorzien van een korte beschrijving en de volledige verhalen achter de foto’s zijn terug te vinden op haar blog. Na het succes van dit eerste boek is er nu ook een tweede boek in de maak. Ik kijk er nu al naar uit!Atlas of Beauty I Michaela Noroc I I koffietafel boek inspiratie fotografieAtlas of Beauty I Michaela Noroc I I koffietafel boek inspiratie fotografie

Bron: The Atlas of Beauty

 

Benieuwd naar mijn favoriete boeken op het gebied van ondernemerschap en mindset? Check mijn leeslijst.

 

Psssst: ben je fotograaf en wil je verder groeien binnen jouw fotografie bedrijf? Check dan zeker Storytellers: inspiratieplatform en community voor fotografen.

Fotograaf. Ondernemer. Mentor. Introvert. Avonturier. surfer. 

Ik ben Raisa: mentor voor creatieve ondernemers die willen ondernemen vanuit authenticiteit & vrijheid

Ik ben er voor de ondernemers die willen communiceren vanuit authenticiteit.
Die meer willen doen van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden.
Die impact willen maken én willen bouwen aan een bedrijf dat hun
voorziet in een steady inkomen en het leven waar ze zo van dromen. 

Via online trainingen & coaching geef ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen
twaalf jaar door om jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

meer over mij

Strategisch Plannen

Leer beter plannen, werk je doelen strategisch uit tot actiestappen, werk productief en maak met jouw masterplan van 2024 een ongekend succes. 

Vertel me meer!  →

luister de 

Raisa Zwart Podcast

Fan van podcasts? Ik ook! Elke twee weken maak ik een nieuwe aflevering van de Raisa Zwart Podcast. Ik deel er mijn verhalen, ervaringen, kennis en stappenplannen.

Of lees verder op mijn

Blog

Hier deel ik kennis, ervaringen en inspiratie rondom ondernemerschap, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, remote werken en reizen. Enjoy! 

RAISA ZWART PODCAST
BLOG

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen