raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Creativiteit

Print on demand: de perfecte manier om passief inkomen te verdienen als beeldmaker

PRINT ON DEMAND: DE PERFECTE MANIER OM PASSIEF INKOMEN TE VERDIENEN ALS BEELDMAKER
Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Passief inkomen. Het is een term die je vast weleens voorbij hebt zien komen als ondernemer. Werkelijkheid voor sommigen, een doel of droom voor anderen, en voor velen een wat vaag en onbereikbaar begrip. Mijn interesse voor passief inkomen begon enkele jaren nadat ik mijn eerste bedrijf startte als fotograaf, en is alleen maar toegenomen in de jaren erna. In dit blog vertel ik je over mijn favoriete manier van passief inkomen verdienen als beeldmaker (oftewel: fotograaf, grafisch vormgever, kunstenaar – iedereen die visueel werk maakt): werk verkopen door middel van ‘Print on Demand’ platformen.

 

Wat is Print on Demand?

First things first. Wat is Print on Demand nu eigenlijk? Print on Demand betekent dat een product zoals een poster, of fine art print (maar het kan trouwens zelfs een dekbed of een notitieboekje zijn) pas geprint wordt wanneer iemand het product bestelt wordt. Er is bij Print on Demand dus geen voorraad, maar alles wordt op bestelling gemaakt. Je kunt je voorstellen dat dit veel voordelen heeft. Zo heb je geen opslagplek nodig, blijf je niet met producten zitten én kun je ook naar je klanten communiceren dat het product speciaal voor hun gemaakt wordt. Het printen besteden de meeste creatievelingen uit, waardoor je zelf geen dure print apparatuur hoeft aan te schaffen. Oftewel: Print on Demand is verkopen zonder veel risico en vaak zonder opstartkosten.
Wat is print on demand | Raisa Zwart Fotografie

Deze manier van verkopen kun je toepassen op een eigen print shop, of op een shop meteen ander soort producten waar jij jouw eigen design (foto, illustratie, digitale kunst, kalligrafie, etc) op wilt drukken. En op die manier kun je jouw kunst beschikbaar maken voor een breder publiek én niet onbelangrijk: kun je een mooie nieuwe inkomstenbron aanboren als beeldmaker.

 

Print on Demand verkopen via een eigen site, of extern platform

Dit gehele proces kan plaatsvinden op een eigen site. Waarbij jij dus een hoop zelf in handen hebt, en het printen eventueel uitbesteed. Maar er is ook nog een andere optie: er zijn externe Print on Demand platformen die jou jouw werk laten uploaden op hun site en drukken op hun producten. Dan heb ik het over platformen als Society6, Redbubble, Artfully walls en bijvoorbeeld het Nederlandse ‘Werk aan de muur’.

 

Print on Demand als passieve inkomstenbron

Deze platformen nemen een hoop voor je uit handen en deze manier van verkopen heeft mijn persoonlijke voorkeur. Doordat de platformen de productie, verzending, klantenservice én een deel van de marketing uitvoeren, blijft voor ons creatievelingen namelijk de taak over die we het allerleukst vinden: creëren. In 2018 begon ik met het uploaden naar verschillende platformen. Ik leerde en experimenteerde ontzettend veel en verdien inmiddels 2000 tot 3000 euro per maand met het verkopen op Print on Demand platformen. Een mega fijne extra inkomstenbron die ook nog eens grotendeels passief is.

Passief inkomen is (volgens mijn definitie): iets creëren dat geld voor je kan blijven verdienen, dat minimale ‘effort’ vraagt om bij te houden. Hierdoor speel je tijd vrij om dat specifieke inkomen nog verder te laten groeien óf om daardoor tijd te kunnen besteden aan andere inkomstenbronnen. Passief inkomen verdienen via Print on Demand platformen geeft mij daarmee de kans om mijn inkomen te laten groeien op een manier die écht bij mij past en me enorm veel vrijheid geeft.

 

Een selectie van een aantal van mijn best verkopende werken op Society6

 

Waarom ik denk dat dit de perfecte manier is om passief inkomen te verdienen als beeldmaker?

Ik zei het al eerder: omdat jij dan meer kunt doen van wat je super leuk vindt: creëren. Bovendien kun je nog meer mensen blij maken met je werk én voegt het een extra inkomstenbron toe. Iets dat je meer financiële zekerheid geeft én nog eens een hele fijne passieve stroom van inkomsten is waardoor je ook geld blijft verdienen als je eens wat minder werkt.

Omdat ik geloof dat dit niet alleen voor mij mogelijk is, maar voor iedere beeldmaker die werk maakt dat anderen zouden ophangen of neerzetten in hun huis, deel ik ontzettend graag mijn strategie met je. Succesvol verkopen via Print on Demand platformen vraagt namelijk om een sterke strategie. Er is veel concurrentie en je moet dus weten hoe je kunt opvallen.

Benieuwd naar mijn Print on Demand strategie?

Dan heb ik een hele toffe en waardevolle masterclass voor je klaarstaan: 3,5 uur aan beeldmateriaal waarin ik je álles vertel dat je moet weten om een succesvol te verkopen op Print on Demand platformen als fotograaf of beeldmaker binnen een andere niche. Bovendien krijg je ook de mogelijkheid om mij vragen te stellen en heb je levenslang toegang tot al het materiaal.

Meer weten? Check deze pagina. En mail mij gerust als je vragen hebt!

x
Raisa

Fotograaf. Ondernemer. Mentor. Introvert. Avonturier. surfer. 

Ik ben Raisa: mentor voor creatieve ondernemers die willen ondernemen & leven op hun eigen voorwaarden.

Mijn ondernemersreis begon toen ik mijn rechtenstudie vaarwel zei en me volledig stortte op mijn passie voor fotografie. Het veranderde alles. Ik groeide uit tot succesvol ondernemer in de trouwbranche, startte & verkocht een grote ondernemerscommunity, werd locatie-onafhankelijk en verloor mijn hart aan Costa Rica dat inmiddels officieel mijn 2e thuis is. 

Via online trainingen & coaching geef ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen
dertien jaar door om jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

Lees mijn verhaal

Strategisch Plannen

Leer beter plannen, werk je doelen strategisch uit tot actiestappen, werk productief en maak met jouw masterplan van 2024 een ongekend succes. 

Vertel me meer!  →

luister de 

Raisa Zwart Podcast

Fan van podcasts? Ik ook! Elke twee weken maak ik een nieuwe aflevering van de Raisa Zwart Podcast. Ik deel er mijn verhalen, ervaringen, kennis en stappenplannen.

Of lees verder op mijn

Blog

Hier deel ik kennis, ervaringen en inspiratie rondom ondernemerschap, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, remote werken en reizen. Enjoy! 

RAISA ZWART PODCAST
BLOG

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen