raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Persoonlijk

Van onzekere rechtenstudent naar succesvol ondernemer (mijn ondernemersverhaal)

Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Succesvol… mag je dat over jezelf zeggen? Gaat er door mijn hoofd. En hoewel ik deep-down vind van wel, én ik ook weet dat ‘succes’ een enorm subjectief begrip is, blijft het toch ietwat gek. En toch schrijf ik het op en publiceer ik dit blog. Weg met die valse bescheidenheid 😉

Ondernemerschap heeft namelijk al mijn dromen (zelfs degene waarvan ik eerder niet wist dat ik ze had), waargemaakt.

Ik groeide echter op zonder enig idee van wat ik wilde doen. Om een lang verhaal kort te maken: ik koos als onzekere middelbare scholier voor een universitaire opleiding binnen de rechten – simpelweg omdat dat was wat ‘hoorde’ na het Gymnasium. Fotografie en het ondernemerschap kwamen halverwege de studie op mijn pad en zijn echt mijn redding geweest. Mijn redding uit een leven waarin ik niet gelukkig was geweest.

Waarom ik dit met je deel? Omdat ik hoop dat je daardoor des te beter snapt waarom ik anderen zo enorm graag help met het ondernemen vanuit zelfvertrouwen, strategie & vrijheid. Het doet me enorm veel pijn om mensen te zien die niet gelukkig zijn in hetgeen dat ze doen, of die té hard werken en niet genoeg genieten. En mijn coaching bedrijf is product van mijn passie om anderen te helpen met leven van hun droomleven.

 

Fotografie (waarbinnen ik mijn eerste bedrijf startte), het ondernemerschap, de persoonlijke groei die daarbij kwam kijken en de mensen die ik ontmoet heb waar ik van mocht leren hebben een enorm verschil in mijn leven gemaakt. Ik kan nu dagelijks bezig zijn met de dingen waar ik zo gelukkig van word, ik reis de wereld over voor mijn werk en ervaar echt een enorme vrijheid op dagelijkse basis. Ik ben trots op de twee bedrijven die ik mag leiden en krijg enorm veel energie van het helpen van anderen. En dat is dus ook mijn persoonlijke en zakelijke missie: anderen in staat stellen om te kiezen voor het leven waar ze van dromen.

In mijn podcast vertel ik je in de tweede aflevering de uitgebreide versie van mijn ondernemersverhaal. Omdat ik hoop dat je daardoor des te beter snapt waarom ik anderen zo enorm graag help met het ondernemen vanuit zelfvertrouwen, strategie & vrijheid. Hieronder kun je de aflevering bekijken op Youtube, én vind je de links om deze te beluisteren op iTunes, Spotify & Soundcloud. Enjoy!

 

Luister de aflevering op iTunes / Apple Podcast
Luister de aflevering op Spotify
Luister de aflevering op Soundcloud

Ondernemer. Business coach. Fotograaf. Introvert. Avonturier. Yogi. Dól op eten en reizen.

Hi, ik ben Raisa: business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

Die vanuit authenticiteit willen communiceren. Die meer wilen doen van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden. Die impact willen maken én willen bouwen aan een bedrijf dat hun voorziet in een steady inkomen en het leven waar ze zo van dromen. 

Via online masterclasses & coaching wil ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen tien jaar doorgeven, en jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

meer over mij

lees deze blog

Starten met Print on demand

De perfecte manier om passief inkomen te verdienen als beeldmaker. Passief inkomen. Het is een term die je vast weleens voorbij hebt zien komen als ondernemer.

lees deze blog

5 gewoontes die jouw expert status vergroten binnen jouw markt

Een expert is iemand die weet wat zij of hij doet. Iemand die kennis van zaken heeft. Iemand waar je je vertrouwd bij voelt. Iemand waarvan je zeker weet dat diegene jou kan....

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen

@raisazwart

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

raisa zwart | education

© Raisa Zwart 2021 | design by Built by Britt