raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Ondernemen

Inspirerende boeken voor creatieve ondernemers om te lezen in het najaar

INSPIRERENDE BOEKEN VOOR CREATIEVE ONDERNEMERS OM TE LEZEN IN HET NAJAAR
Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Boeken over creativiteit en ondernemerschap – ik vind het héérlijk om mijn e-reader er mee vol te zetten en op deze manier te leren en inspiratie op te doen. En dat valt waarschijnlijk op, want regelmatig krijg ik de vraag op Instagram of ik nog fijne boekentips heb voor creatieve ondernemers. En… die heb ik. Vandaag deel ik een aantal van mijn favorite boeken voor creatieve ondernemers, die wat mij betreft perfect zijn om in het najaar te lezen – of op je verlanglijstje voor kerst te zetten.

 

Boeken over doelen stellen & communicatie

 

Het najaar staat voor mij in het teken van reflecteren op de afgelopen tijd en vooruit kijken naar het nieuwe jaar. En dus zijn boeken over doelen stellen en communicatie perfect om rond deze periode te lezen als inspiratie bron daarvoor. Start with Why (NL / ENG) van Simon Sinek is een van mijn all-time favoriete boeken. Het boek helpt je na te denken over jouw waarom: de reden waarom je doet wat je doet. Voor mij staat die waarom, samen met een hogere purpose, centraal voor mijn bedrijfsvoering. Vanuit daar stel ik mijn doelen en kijk ik vooruit.

Ook the 5AM club is een absolute aanrader op dit gebied. Het bijzondere aan dit boek is: het is een self help book, vermomd als fictie. Zeker even wennen, maar heel erg waardevol en een boek dat ik persoonlijk echt verslonden heb. En nee: ik sta niet om 5 uur op, maar heb wel heel veel andere tactieken uit het boek érg goed kunnen toepassen in zowel mijn privé als werkleven.

 

Bestel The 5 Am club

Bestel Start with Why in het Engels, of Nederlands

 

Boeken over planning & productiviteit

 

Planning & productiviteit zijn van die onderwerpen die altijd interessant zijn en waarbinnen we altijd op zoek zijn naar ‘the next best thing’, of een of andere gouden oplossing. Spoiler alert: die is er niet. Maar… wel kun je leren over hoe bepaalde processen in je brein werken, experimenteren en vervolgens tot een methode komen die enorm goed bij jou past als persoon. Over doelen stellen en planning & productiviteit deel ik trouwens veel in mijn eigen masterclass ‘Strategisch plannen‘.

Boeken die mij geholpen hebben om mijn eigen methode te vinden zijn bijvoorbeeld ‘Getting things done‘, ‘Nooit meer te druk‘ en ‘Grip‘. Grip en Getting things done zijn erg praktisch, en Nooit meer te druk gaat voornamelijk over de psychologische processen achter begrippen als druk zijn, balans, stress, en planning & productiviteit.

 

Bestel Getting things done in het Nederlands, of Engels

Bestel Grip

Bestel Nooit meer te druk

 

Getting things done | mijn favoriete boeken voor creatieve ondernemers december najaar

 

Hét boek voor het bouwen van een gezond bedrijf op financiëel gebied

 

Het boek Profit first mag absoluut niet ontbreken in je boekenlijst voor dit najaar / December. Ik kan oprecht zeggen dat er geen enkel ander boek is dat mij zo veel financiële zekerheid heeft gegeven als deze. Het is – zeker voor een financieel boek – luchtig geschreven, en helpt je om aan de hand van opdrachten, de financiële situatie van je bedrijf onder controle te krijgen. Sinds ik deze methode toepas heb ik nooit meer stress over of er wel genoeg geld op mijn rekening staat voor BTW en IB aangiftes én merk ik dat ik veel beter kan sturen op winst, salaris en omzet. Deze móet je lezen.

 

Bestel de Nederlandse editie van Profit first

Bestel de Vlaamse editie van Profit first

 

The 100 day journal

 

Kun je meer balans in je leven gebruiken en zou je graag meer dankbaar willen zijn op dagelijkse basis? This is the one. The 100 day journal helpt je om elke ochtend en avond stil te staan bij wat er komen gaat én wat al is geweest. Het helpt je daarmee om meer in het nu te leven en om bewustere keuzes te maken van dag tot dag. Toegegeven: ik vul ‘m niet elke dag in, maar het heeft me wel geholpen om bewuster stil te staan bij bepaalde dingen en is absoluut een mooie manier om met journaling / schrijven te beginnen.

100 day journal - boeken voor ondernemers

 

Koffietafel boeken om bij weg te dromen

 

Tot slot is het najaar en de winter ook echt een tijd om weg te dromen, vind je niet? Dit zijn mijn favoriete koffietafel boeken voor creatievelingen:

 

Jimmy Nelson – Homage to Humanity

Peter Lindbergh – On Fashion Photography

The Atlas of Beauty

Wanderlust

One year on a bike 

 

Koffietafel boeken voor creatieve ondernemers inspiratie | Fotografie reis boek

Koffietafel boeken voor creatieve ondernemers inspiratie | jimmy nelson

 

PS: als je trouwens op zoek bent naar een fijne e-reader om boeken op te lezen, check deze even. Ik gebruik deze zelf met ontzettend veel plezier.

 

Goed. Dat waren mijn favoriete, inspirerende boeken voor creatieve ondernemers om te lezen in het najaar. Heel veel leesplezier alvast! En PS: dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als jij bijvoorbeeld een boek bestelt. Dit kost jou uiteraard niks extra!

 

x

Raisa

Fotograaf. Ondernemer. Mentor. Introvert. Avonturier. surfer. 

Ik ben Raisa: mentor voor creatieve ondernemers die willen ondernemen vanuit authenticiteit & vrijheid

Ik ben er voor de ondernemers die willen communiceren vanuit authenticiteit.
Die meer willen doen van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden.
Die impact willen maken én willen bouwen aan een bedrijf dat hun
voorziet in een steady inkomen en het leven waar ze zo van dromen. 

Via online trainingen & coaching geef ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen
twaalf jaar door om jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

meer over mij

Strategisch Plannen

Leer beter plannen, werk je doelen strategisch uit tot actiestappen, werk productief en maak met jouw masterplan van 2024 een ongekend succes. 

Vertel me meer!  →

luister de 

Raisa Zwart Podcast

Fan van podcasts? Ik ook! Elke twee weken maak ik een nieuwe aflevering van de Raisa Zwart Podcast. Ik deel er mijn verhalen, ervaringen, kennis en stappenplannen.

Of lees verder op mijn

Blog

Hier deel ik kennis, ervaringen en inspiratie rondom ondernemerschap, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, remote werken en reizen. Enjoy! 

RAISA ZWART PODCAST
BLOG

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen