raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Ondernemen

Mentee interview: Bernadette van LensB Fotografie

Mentee interview: Bernadette van LensB Fotografie
Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Binnen mijn mentor trajecten en sessies mag ik de meest fantastische ondernemers helpen, ik mag dichtbij komen bij mensen en verhalen, en zie ik stap voor stap resultaten en mindset shifts ontstaan. Misschien ter overvloede: het is ontzettend bijzonder om te mogen doen. In deze serie ‘mentee interviews’ wil ik je voorstellen aan de ondernemers die ik hielp, en praat ik met hen over doelen, het traject, leerpunten en uitdagingen. 

 

Hoe het begon

Het is 2021 wanneer we starten met ons traject. Bernadette en ik ontmoetten elkaar eerder bij haar FIKA retreat voor fotografen waar ik een lezing gaf. En vanaf het eerste (kennismaking)gesprek voelt het goed. Bernadette heeft net haar baan opgezegd, is vanaf dat moment financieel afhankelijk van de fotografie. Samen zorgen we voor een sterke start en bouwen we aan de toekomst.

 

Over Bernadette

Bernadette is fotografe. Ze fotografeert gezinnen en bruiloften, is mentor voor fotografen en geeft ook workshops en cursussen. Haar beelden zijn warm, spontaan en intiem, en ik heb Bernadette leren kennen als een ambitieuze, lieve, gedreven en positieve vrouw. Onze sessies waren to the point – ze deed áltijd het werk dat gedaan moest worden en dat maakte haar stappen dan ook groot.

 

Ik stelde haar de volgende vragen over ons traject en haar groei:

 

Bernadette - Lens B Fotografie over haar mentor traject met Raisa Zwart

Alle beelden in dit blog werden uiteraard geschoten door Bernadette.

 

Wat waren jouw grootste doelen voordat je aan het mentor traject begon?

En wat waren jouw uitdagingen? 

 

“Ik had op dat moment net mijn baan opgezegd en ik wilde mijn financiën organiseren omdat ik mijn hele inkomen uit fotografie moest halen. Daarnaast wilde ik de stap zetten naar langere mentor trajecten, wist ik dat mijn website beter kon op het gebied van sales en wilde ik leren hoe ik de marketing van mijn workshops beter kon plannen.

Op dat moment was ik ook onzeker over hoe ik een full time salaris uit fotografie ging halen en had ik voor mijn gevoel onvoldoende kennis rondom sales.”

 

Bernadette - Lens B Fotografie over haar mentor traject met Raisa Zwart

Wat heb je tijdens het mentor traject geleerd en wat zijn de belangrijkste veranderingen die je in jouw bedrijf hebt gezien?

 

“Ik ben tot het inzicht gekomen dat mijn route verandert en dat ik naast fotografie mijn bedrijf wil laten groeien in het delen van kennis door workshops en cursussen. Daarnaast weet ik nu hoe ik mijn financiën goed kan organiseren, én hoe ik mijn jaar strategisch kan plannen zodat er een gebalanceerde jaarplanning ontstaat

Jouw mentor traject zou ik absoluut aanraden aan andere creatieve ondernemers. Je biedt een fijne structuur waarbinnen veel ruimte is voor eigen ontwikkeling. Er ontstonden zulke fijne gesprekken over wat er passend is binnen mijn bedrijf, en je liet me zelf tot oplossingen komen.

Nog altijd ben je ik je zo dankbaar voor ons traject.”

 

Bernadette - Lens B Fotografie over haar mentor traject met Raisa Zwart

 

Wat is op dit momenteen groot doel binnen je bedrijf en / of leven?

Waar ben je mee bezig op dit moment waar je over wil delen?

 

“Mijn langdurige traject voor fotografen loopt nu en daar ben ik heel trots op. PlanB is een ontwikkeltraject van 11 maanden met 5 live workshopdagen en 3 digitale werkdagen met individuele mentor sessies. Je volgt het traject met een vaste groep van 12 fotografen waardoor je ook een heel fijn netwerk om je heen hebt, we openen ook een app groep waardoor je de gehele periode support hebt van en met elkaar.

Ik geniet er heel erg van als anderen, door het geven van tips, tricks en vertrouwen, een groeispurt maken in hun ontwikkeling als fotograaf.”

 

Bernadette volgen? 

Bekijk hier haar website
Informatie over PlanB
Volg haar op Instagram

 

Interesse in mijn mentoring voor creatieve ondernemers? 
Lees hier alle info + vraag jouw kennismakingsgesprek aan. 

Fotograaf. Ondernemer. Mentor. Introvert. Avonturier. surfer. 

Ik ben Raisa: mentor voor creatieve ondernemers die willen ondernemen vanuit authenticiteit & vrijheid

Ik ben er voor de ondernemers die willen communiceren vanuit authenticiteit.
Die meer willen doen van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden.
Die impact willen maken én willen bouwen aan een bedrijf dat hun
voorziet in een steady inkomen en het leven waar ze zo van dromen. 

Via online trainingen & coaching geef ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen
twaalf jaar door om jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

meer over mij

Strategisch Plannen

Leer beter plannen, werk je doelen strategisch uit tot actiestappen, werk productief en maak met jouw masterplan van 2024 een ongekend succes. 

Vertel me meer!  →

luister de 

Raisa Zwart Podcast

Fan van podcasts? Ik ook! Elke twee weken maak ik een nieuwe aflevering van de Raisa Zwart Podcast. Ik deel er mijn verhalen, ervaringen, kennis en stappenplannen.

Of lees verder op mijn

Blog

Hier deel ik kennis, ervaringen en inspiratie rondom ondernemerschap, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, remote werken en reizen. Enjoy! 

RAISA ZWART PODCAST
BLOG

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen