raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Voor fotografen

Mijn favoriete tools & software voor fotografen

Mijn favoriete software voor fotografen - versnel en verbeter je workflow met deze programma's
Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Als fotografen zijn we altijd op zoek naar manieren om onze workflow te optimaliseren, zodat we meer tijd over houden voor het fotograferen zelf, efficiënt met onze tijd en inkomsten kunnen omgaan, en meer tijd kunnen spenderen met de mensen waar we van houden. Gelukkig zijn er talloze softwareprogramma’s beschikbaar die ons hierbij kunnen helpen. In dit blog deel ik graag mijn favoriete software voor fotografen.

 

Bij elk programma dat ik noem vindt je een link naar de website van de aanbieder, en hier en daar een extra aanbieding die ik met je mag delen.

 

Edit jouw beelden 5 keer zo snel met ImagenAI

 

Edit sneller als fotograaf, met Lightroom en ImagenAI

 

ImagenAI is een nabewerking software die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie om automatisch de beste nabewerkingsinstellingen te vinden voor elke foto. Het analyseert de kleuren, tonen en andere kenmerken van de foto om de optimale instellingen te vinden, en edit op basis van jouw eerdere werk. Je traint de AI dus als het ware om te editen volgens jouw voorkeuren en eventuele preset. Hoe vaker je het programma gebruikt, des te beter de AI wordt. Mij, en vele andere scheelt dit ontzettend veel tijd. Het heeft mijn eigen edit tijd doen krimpen tot zo’n 20% van wat het was.

 

Klik hier om ImagenAI te proberen en ontvang 1500 gratis edits
Bekijk hier mijn review op Youtube 

 

Lever jouw beelden via een online gallery aan je klanten met Pic-time & Shootstack

 

Galerij software voor fotografen - Pic-time en Shootstack - Raisa Zwart Educatie

Pic-time

Pic-time is een all-in-one platform voor fotografen om hun werk te presenteren en te verkopen. Ik gebruik het al jaren als online gallery, maar inmiddels kun je er veel meer mee: het heeft shop functies, je kunt je klant pakketten laten kiezen, favorieten doorgeven, je kunt ermee up-sellen, prints verkopen, en je kunt zelf slideshows en blogs ermee maken. Echt een aanrader.

 

Meld je hier aan en probeer het 30 dagen gratis.

Als je besluit te upgraden naar een betaald account, gebruik dan de code L3JVE6 om 1 extra gratis maand te ontvangen.

 

Shootstack

Shootstack biedt een eenvoudige manier om online fotogalerijen te maken en te delen met klanten. Met de ingebouwde tools kan je de galerijen aanpassen aan jouw branding en de presentatie van jouw foto’s. Je kunt het zien als een alternatief voor Pic-time, waarbij het grote voordeel is dat Shootstack een Nederlands bedrijf is, met dus een Nederlandse interface, en support. Ook bieden ze de mogelijkheid om vanuit 1 online galerij, meerdere selecties te sturen naar verschillende personen. Dit kan super handig zijn als je bijvoorbeeld bruidsfotograaf bent en foto’s wilt delen met leveranciers. Ze blijven ontwikkelen optimaliseren en nieuwe functies toevoegen. Ik ben enthousiast!

 

Probeer Shootstack hier

En gebruik de volgende kortingscodes om de software de eerste drie maanden voor maar €1,- te proberen:

RAISASTARTER – voor het starters pakket
RAISAPROFESSIONAL – voor het professional pakket
RAISAADVANCED – voor het advanced pakket

 

 

Bouw je website met Showit

 

 

Showit is ongeëvenaard en wat mij betreft dé tool om je website mee te bouwen. Stel je een soort Photoshop voor, maar dan voor het bouwen van website. Het systeem geeft complete vrijheid, en met een sterk template zoals die van Tonic Site Shop of Built by Britt, bouw je binnen no-time een unieke, voor conversie geoptimaliseerde website.

 

Probeer Showit en krijg via deze link 1 maand gratis

Bekijk ook zeker deze templates van Tonic Site Shop

Gebruik in de checkout de code RAISA15 en ontvang 15% korting! 

En deze templates van Built by Britt

Gebruik de kortingscode RAISAZWART in de checkout en ontvang 75 euro korting (alleen geldig op premium / complete website templates).

 

Bespaar schijfruimte en verminder upload tijd met JPEG mini

 

JPEG mini - software voor fotografen - Raisa Zwart Educatie

 

JPG mini is een handige tool om afbeeldingen te optimaliseren voor het web. Het verkleint de bestandsgrootte van (high res) afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies, waardoor je minder harde schijven, cloud opslag en gallery opslag nodig hebt. Je kunt het programma standalone gebruiken, of als Lightroom plugin. Al mijn beelden laat ik door dit programma verkleinen, voordat ik ze upload en lever aan mijn klant.

Probeer JPEG Mini

 

 

Creëer binnen no-time prachtige albums voor je klanten met Smartalbums

 

Smartalbums - tools en software voor fotografen - Raisa Zwart Educatie

 

Smartalbums is een intuïtieve tool om fotoalbums te ontwerpen. Het biedt een bibliotheek met sjablonen en tools om het proces van het album ontwerp te vereenvoudigen. Fotografen kunnen eenvoudig foto’s uploaden en deze automatisch laten plaatsen in het ontwerp. Dit bespaart ontzettend veel tijd bij het ontwerpen van albums. Ook kun je de klant via ‘cloud proofing’, heel gemakkelijk feedback laten geven, en kom je zo sneller tot het definitieve design dat naar de drukker kan.

 

Probeer Smartalbums

 

 

Organiseer je bedrijf en leven met Notion

 

Notion - tools en software voor fotografen - Raisa Zwart Educatie

 

Notion is een krachtige tool voor het organiseren en beheren van projecten en workflows. Het biedt verschillende tools zoals databases, takenlijsten en kalenders, en laat jou zo jouw eigen systeem van notities creëeren. Ik kan niet meer zonder en verzamel er mijn doelen, projecten, to-do’s, mijn content en nog veel meer.

 

Meld je gratis aan voor Notion

Dit template gebruik ik voor het plannen van mijn content

Dit template gebruik ik voor mijn doelen en projecten

 

Yes. Dat waren ze: mijn favoriete tools en software voor fotografen. Deze programma’s helpen je om jouw fotografiebedrijf beter te marketen, je workflow te versnellen en tot mooiere resultaten te komen voor je klant. Mocht je vragen hebben over een van de tools, of aanvullingen willen delen mag dat uiteraard in de comments!

 

Dit blog bevat affiliate links.

 

 

 

Verder lezen? Deze content vind je waarschijnlijk interessant.

 

Blog: 3 snelle hacks om je productiviteit te verhogen (ook te luisteren als podcast)

Insider pagina: mijn favoriete tools voor het leiden van een online business

 

Fotograaf. Ondernemer. Mentor. Introvert. Avonturier. surfer. 

Ik ben Raisa: mentor voor creatieve ondernemers die willen ondernemen & leven op hun eigen voorwaarden.

Mijn ondernemersreis begon toen ik mijn rechtenstudie vaarwel zei en me volledig stortte op mijn passie voor fotografie. Het veranderde alles. Ik groeide uit tot succesvol ondernemer in de trouwbranche, startte & verkocht een grote ondernemerscommunity, werd locatie-onafhankelijk en verloor mijn hart aan Costa Rica dat inmiddels officieel mijn 2e thuis is. 

Via online trainingen & coaching geef ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen
dertien jaar door om jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

Lees mijn verhaal

Strategisch Plannen

Leer beter plannen, werk je doelen strategisch uit tot actiestappen, werk productief en maak met jouw masterplan van 2024 een ongekend succes. 

Vertel me meer!  →

luister de 

Raisa Zwart Podcast

Fan van podcasts? Ik ook! Elke twee weken maak ik een nieuwe aflevering van de Raisa Zwart Podcast. Ik deel er mijn verhalen, ervaringen, kennis en stappenplannen.

Of lees verder op mijn

Blog

Hier deel ik kennis, ervaringen en inspiratie rondom ondernemerschap, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, remote werken en reizen. Enjoy! 

RAISA ZWART PODCAST
BLOG

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen