raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Ondernemen

Val op online: Waarom Showit het perfecte websitesysteem is voor creatieve ondernemers

Val online op: Waarom Showit het perfecte websitesysteem is voor creatieve ondernemers
Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Het is 2016. Ik ben dan zo’n drie jaar onderweg in mijn carrière als bruidsfotograaf en heb al meer dan drie websites en templates geprobeerd sinds ik begon. Ik werk met WordPress, en hoewel ik technisch redelijk handig ben, besteed ik uren en uren aan het uitzoeken van mogelijkheden en het aanpassen van mijn site. Ik wil het namelijk altijd anders. Ik ben niet tevreden met de standaard website templates, ik stuit op beperkingen en ik wil buiten de lijntjes kleuren. Het is een beetje de ‘story of my life’: de standaardopties zijn niet goed genoeg. ‘Prima’ is niet voldoende voor mij. Ik wil dat het fantastisch is.

Die zomer ga ik naar een evenement, het European Wedding Congress, met grote sprekers op de line-up. Ik zie Nadia Meli, Greg Finck en… er is ook een vrouw die ik niet ken die spreekt over website templates: Jen, van Tonic Site Shop. Ik had van tevoren even op haar website gekeken en zag daar prachtige websites, maar met een voor mij toen behoorlijk prijzig prijskaartje, voor een systeem genaamd Showit waar ik nog nooit van had gehoord.

Jen vertelt over personal branding, marketing en websites, en ergens in haar verhaal word ik erg enthousiast. De volgende dag koop ik een template in haar winkel en begin ik mijn website te bouwen in Showit. Ik word verliefd. Niet alleen op het systeem, maar vooral op mijn eigen website. Het wordt uniek, dynamisch en echt ‘mij’. Met trots zet ik mijn Showit website online, een van de eerste in Nederland. Het is een ‘love story’, en ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog een ander systeem wil gebruiken.

 

Mag ik je voorstellen aan het béste website systeem voor creatieve ondernemers?

 

  1. Showit is speciaal ontworpen voor creatieve ondernemers, waardoor ze gemakkelijk hun website kunnen aanpassen zonder dat ze hoeven te leren coderen.
  2. Showit biedt een drag-and-drop interface die het ontwerpen en updaten van je website intuïtief en eenvoudig maakt.
  3. Het support team van Showit is toegewijd om gebruikers te helpen bij het maken en onderhouden van hun website, zodat ze altijd toegang hebben tot de benodigde middelen.

 

Voeg daar mobiel-responsief ontwerp aan toe, aanpasbare templates, vele integratie mogelijkheden en SEO optimalisatie en je snapt waarom ik zo enthousiast ben: het is een soort Photoshop voor websites. Maar dan makkelijker.

 

 

 

Zijn er dan geen nadelen?

Weinig tot geen. Maar als ik een aantal dingen moet noemen om te overwegen zijn het de volgende:

 

  1. Showit is niet super geschikt als webshop systeem wanneer je veel verschillende artikelen verkoopt en graag wilt koppelen met specifieke webshop plugins, die toch vaker gericht zijn op WordPress / Woocommerce, Magento en Shopify, al worden de mogelijkheden wel steeds beter. Verkoop je (digitale) producten maar zijn het er bijvoorbeeld niet meer dan 50? Dan kun je perfect uit de voeten met Showit sales / info pages in combinatie met een andere favoriete tool van mij: Plug & Pay.
  2. De maandelijkse fee voor gebruik van de software + hosting ligt over het algemeen wat hoger dan wanneer je WordPress zou gebruiken. Maar geloof me: dat is het laatste waar je je zorgen over moet maken, aangezien het je enorm veel tijd gaat schelen, frustratie scheelt en ik ervan overtuigd ben dat veel Showit websites beter converteren omdat ze simpelweg prachtig zijn.
  3. Er is een kleine learning curve wanneer je je website zelf wilt maken, maar die valt in het niet ten opzichte van veel andere systemen: you got this.
  4. Ontwerpen in Showit is zo leuk, en zo vrij, dat je je er enorm in kunt verliezen en het je te veel tijd kost om je website te maken en lanceren. Zeker als je zelf geen design achtergrond hebt zou ik je aanraden om te starten met een template (scroll even door voor mijn favoriete aanbieders) óf om het design uit te besteden.

 

Hoe werkt het? Heb je een stappenplan voor mij om te starten met Showit?

Uiteraard! Het is heel simpel:

 

Stap 1: Meld je aan bij Showit. Via deze link kun je het 14 dagen gratis proberen én ontvang je een gratis extra maand wanneer je daarna voor een betaald account kies.

 

PS: weet je niet welk pakket je moet kiezen? Als je geen blog hebt op je site en (nog) niet wil, kies pakket 1. Heb / wil je wel een blog? Kies pakket 2. Pakket 3 is alleen nodig in uitzonderlijke (complexe) gevallen en wensen, en wanneer je de support van Showit contact kun je op elk moment nog upgraden als dat toch nodig blijkt.

 

Stap 2: Kies een gratis template, betaald template of laat je website maken door een Showit design partner. Welke van de drie opties je het beste kunt kiezen hangt af van je budget, wensen en eigen skills. Mijn eerste Showit website bouwde ik zelf aan de hand van een Tonic Site Shop thema , de tweede maakte Britt van Built by Britt voor me, ook aan de hand van een thema. Voor de templates van Tonic én die van Built by Britt vindt je verderop in dit blog kortingscodes. 

 

Stap 3: Maak je site (of laat deze maken), lanceer met trots en laat de bezoekers en klanten maar komen.

 

Mijn favoriete template aanbieders

 

Showit heeft een aantal gratis templates die oké kunnen zijn als startpunt. Als je echter budget hebt of vrij kunt maken zou ik je absoluut adviseren om voor een betaald template te kiezen aangezien die echt van véél hogere kwaliteit zijn en je veel meer werk uit handen nemen. Ik heb twee favoriete template aanbieders die ik graag aan je voorstel:

 

Tonic Site Shop

Zoals Tonic Site Shop het zelf zegt: your old website is already jealous.
Gebruik de code RAISA15 voor 15% korting op jouw Showit website template.

 

 

Showit Templates kortingcode Tonic Site Shop

 

Built By Britt

Britt helpt je met haar templates om stijlvol, snel en doelgericht je nieuwe website lanceren in slechts één week.
Gebruik de kortingscode RAISAZWART in de checkout en ontvang 75 euro korting (alleen geldig op premium / complete website templates).

 

Built by Britt Showit website templates kortingscode

 

PS: wil je direct op je website (iDEAL, bankcontact etc.) betalingen willen kunnen ontvangen met een Showit Website? Dat kan heel gemakkelijk met Plug & Pay.

PPS: benieuwd naar mijn favoriete Showit website templates voor creatievelingen? Die vind je hier. 

 

 

Verder lezen? Deze content vind je waarschijnlijk interessant

BLOG: 3 snelle hacks om je productiviteit te verhogen (ook te luisteren als podcast)
BLOG: Mijn all-time favoriete Showit Website templates 
Insider pagina: mijn favoriete tools voor het leiden van een online business

 

 

Dit blog bevat affiliate links

Fotograaf. Ondernemer. Mentor. Introvert. Avonturier. surfer. 

Ik ben Raisa: mentor voor creatieve ondernemers die willen ondernemen vanuit authenticiteit & vrijheid

Ik ben er voor de ondernemers die willen communiceren vanuit authenticiteit.
Die meer willen doen van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden.
Die impact willen maken én willen bouwen aan een bedrijf dat hun
voorziet in een steady inkomen en het leven waar ze zo van dromen. 

Via online trainingen & coaching geef ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen
twaalf jaar door om jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

meer over mij

Strategisch Plannen

Leer beter plannen, werk je doelen strategisch uit tot actiestappen, werk productief en maak met jouw masterplan van 2024 een ongekend succes. 

Vertel me meer!  →

luister de 

Raisa Zwart Podcast

Fan van podcasts? Ik ook! Elke twee weken maak ik een nieuwe aflevering van de Raisa Zwart Podcast. Ik deel er mijn verhalen, ervaringen, kennis en stappenplannen.

Of lees verder op mijn

Blog

Hier deel ik kennis, ervaringen en inspiratie rondom ondernemerschap, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, remote werken en reizen. Enjoy! 

RAISA ZWART PODCAST
BLOG

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen