raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Dutch

Van droom naar werkelijkheid: onze grote reis van 7 maanden

Las Terrenas tropical beach wedding at Las Nomades, Las Terrenas The Dominican Republic
Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Zo’n 2 jaar geleden zaten Erik (mijn vriend) en ik bij een van onze favoriete strandpaviljoens. We waren heerlijk uit eten zoals we dat erg graag doen, en hadden het over onze dromen en doelen. Opeens zei Erik: ik zou graag een keer een aantal maanden willen rondreizen in Amerika, samen. Mijn hart ging tekeer. Zei hij dit nou echt? We waren al vaker samen een maand weggeweest, en ikzelf was ook al een keer voor  twee maanden naar Costa Rica geweest. Maar dit klonk groter. Ik ben altijd op zoek naar avontuur en ging gelijk ‘aan’. We praatten en praatten en het idee werd geboren: we zouden in 2020 voor 6 a 7 maanden gaan reizen in Noord en Midden Amerika.

Op het moment van schrijven is het moment dat we vertrekken al bijna daar. Of nou ja, het duurt nog 6 maanden, maar na zolang wachten en voorbereiden voelt het nu toch wel echt heel erg dichtbij. Zeker omdat de zomers altijd voorbij vliegen in Nederland. 17 September stappen we in het vliegtuig en starten we onze reis. Vandaag vertel ik je wat we gaan doen, en hoe we ervoor zorg(d)en dat we zo’n lange tijd weg kunnen.

Hoe ziet de planning er uit?

First things first: wat gaan we doen? Nadat we via Londen naar Los Angelos zijn gevlogen halen we onze Campervan op: een ‘omgebouwd’ busje, beschilderd door een kunstenaar waarmee we vijf weken langs de Westkust en door de nationale parken van het binnenland van de USA zullen reizen. Een ervaring waar ik héél erg benieuwd naar ben. We zijn namelijk niet echt kampeerders. Voor de zekerheid kozen we dus een wat groter en luxer model, om het onszelf enigszins gemakkelijk te maken ;-). We weten niet exact hoe de campervan er uit zal zien (elke campervan ziet er anders uit), maar het zal zoiets worden als dat je ziet op de foto’s hieronder.

Wereldreis van 7 maanden met een campervan // Raisa Zwart Fotografie

bron: Escape Campervans

We leggen waarschijnlijk nog niet te veel vast in Amerika, maar denken er aan om vanaf Los Angelos naar het Noorden te rijden langs de kust, tot Portland. Vanaf daar rijden we richting Yellowstone, Boulder, Grand Canyon, Zion, Yosemite, en allerlei parken daar tussenin.

Na een paar dagen bijkomen in LA vliegen we vervolgens door naar Mexico stad, waar we een mega fijn appartement hebben geboekt via Airbnb, en voor 10 dagen zullen zitten. De vijf weken dat we rondreizen in Amerika werken we niet. Dit is echt onze vakantie. Vanaf Mexico stad is het de bedoeling om ons leven weer een beetje op te pakken zoals we dat thuis ook doen. Om in ieder geval weer te werken, regelmatig te sporten, dat soort dingen. Natuurlijk nemen we ook voldoende tijd om Mexico stad te ontdekken, en zijn we erg benieuwd naar Día de los Muertos: de dag van de doden die gevierd wordt terwijl wij er zijn. Vervolgens gaan we naar Merida, reizen we door de Yucatan regio en vieren we kerst op een bounty eiland (Isla Holbox).

Begin Januari gaan we naar een van mijn favoriete plekken ter wereld: Costa Rica. Om preciezer te zijn: Santa Teresa, een dorp waar alles draait om Yoga, surfen en zonsondergangen. My kind of place. En vanaf daar zien we het wel weer. Wellicht blijven we hangen, wellicht reizen we verder, we gaan het zien.

 

Waarom gaan we op reis?

Omdat het kan. Omdat we allebei zo erg voelen dat dit is wat we willen doen. Dat het een bepaald vrijheidsgevoel gaat opleveren dat we nog niet eerder hadden. Omdat het een ervaring is die we absoluut niet willen missen. De voorpret is groot, en we zijn mega benieuwd hoe de reis gaat zijn. 7 maanden op reis is natuurlijk heel iets anders dan 1 of 2 maanden reizen. Je bent nog meer op elkaar aangewezen en we moeten natuurlijk onze familie en vrienden lang missen. Al met al denk ik dat het een ervaring gaat zijn waar we niet alleen enorm van gaan genieten, maar waarin we ook heel veel gaan leren.

Las Terrenas near Santo Domingo, the Dominican Republic. Travel and wedding photography

Hoe betalen we de reis?

Sinds het moment dat het plan boven tafel kwam zijn we direct gaan sparen. Eerst nog een beetje ‘uit de losse pols’, maar later wel echt met een duidelijk plan. We hebben begroot dat we zo’n 40.000 euro nodig gaan hebben voor de gehele reis. Dat is een ruime begroting, en je zou het met minder kunnen doen. Maar wij houden wel van een beetje luxe én Noord Amerika en Costa Rica zijn beiden al vrij ‘dure’ plekken. Zoals het er nu uitziet lukt het zeker om dit bedrag bij elkaar te sparen voordat we weggaan.

Daarbij gaan we dus ook werken. Na de eerste vijf weken pakken we onze werkzaamheden weer op die we op afstand kunnen doen. Voor mij betekent dat: albums bestellen voor de bruidsparen die in Augustus / September getrouwd zijn, reisfoto’s editen en uploaden (ik verkoop mijn werk via Print on Demand sites zoals Society 6, nieuwe masterclasses en andere waardevolle content voor jullie creëeren, en mijn werk voor The Confetti Collective oppakken. Voor Erik betekent dit zijn werk voor zijn eigen bedrijf Brouwerij Online doen. We verwachten dus eigenlijk ook dat onze inkomen / salarissen steady blijven, zelfs wanneer we weg zijn. En zou betekenen dat het geld dat we gespaard hebben kan blijven staan. Dat kunnen we dan deels beleggen, deels onze hypotheek (extra) mee aflossen én als we terugkomen nog wat werkzaamheden aan ons huis uitvoeren.

Financieel vind ik het dus niet zo spannend en zijn we goed voorbereid. Dat deze situatie zo is, is wel iets waar we bewust naartoe hebben gewerkt. Zo nam Erik al een paar maanden voordat we op reis gaan ontslag van zijn nog part-time baan in loondienst om meer tijd in zijn bedrijf te kunnen stoppen en daarmee zijn salaris tijdens de reis steady te houden. En heb ik de afgelopen jaren ook naar een passiever inkomen toegewerkt. Tijdens de reis verwacht ik niet heel veel in opdracht te fotograferen – ik wil in ieder geval niet te veel vastleggen omdat je daar ook weer een stukje vrijheid mee inlevert – maar ben ik wel van plan veel vrij werk te maken.

Tot slot: waarom deel ik dit met jullie?

Ik deel dit met jullie om een inkijkje te geven in hoe deze reis begon als droom en nu werkelijkheid wordt. Om te laten zien dat het niet iets is dat je zomaar doet, maar dat het aan de andere kant wel heel haalbaar is. Mijn hele doel met mijn merk en deze site is mensen laten zien dat het leven van je droomleven mogelijk is. En zelf wil ik daar graag een rolmodel in zijn.

Wil jij onze reis volgen? De beste plekken om dat te doen zijn dit blog én mijn Instagram account. Klik hier om mij daar te volgen. Let’s connect!

VAN DROOM NAAR WERKELIJKHEID: ONZE GROTE REIS VAN 7 MAANDEN // Raisa Zwart Fotografie

Wil je dit blog opslaan voor later? Zet je muis op een de volgende afbeeldingen en klik op de Pin it button om ‘m op te slaan op Pinterest:

Fotograaf. Ondernemer. Mentor. Introvert. Avonturier. surfer. 

Ik ben Raisa: mentor voor creatieve ondernemers die willen ondernemen vanuit authenticiteit & vrijheid

Ik ben er voor de ondernemers die willen communiceren vanuit authenticiteit.
Die meer willen doen van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden.
Die impact willen maken én willen bouwen aan een bedrijf dat hun
voorziet in een steady inkomen en het leven waar ze zo van dromen. 

Via online trainingen & coaching geef ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen
twaalf jaar door om jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

meer over mij

Strategisch Plannen

Leer beter plannen, werk je doelen strategisch uit tot actiestappen, werk productief en maak met jouw masterplan van 2024 een ongekend succes. 

Vertel me meer!  →

luister de 

Raisa Zwart Podcast

Fan van podcasts? Ik ook! Elke twee weken maak ik een nieuwe aflevering van de Raisa Zwart Podcast. Ik deel er mijn verhalen, ervaringen, kennis en stappenplannen.

Of lees verder op mijn

Blog

Hier deel ik kennis, ervaringen en inspiratie rondom ondernemerschap, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, remote werken en reizen. Enjoy! 

RAISA ZWART PODCAST
BLOG

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen