raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Creativiteit

Zo synchroniseer je jouw Lightroom presets naar Lightroom mobile in 3 stappen.

Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Jarenlang bewerkte ik mijn telefoonfoto’s (die ik bijvoorbeeld op Instagram stories postte) met VSCO. Een fijn programma waarmee je prima foto’s kunt editen, maar waardoor ik toch wel echt merkte dat de stijl van mijn telefoonfoto’s niet voldoende overeenkwam met die van de professioneel geschoten en bewerkte beelden. Ik had eerder gezien dat je met Lightroom mobile je presets van je desktop versie kunt gebruiken, maar was nog niet eerder tot actie over gegaan omdat ik dacht dat het veel gedoe zou zijn. En dat blijkt dus niet zo te zijn! Met deze drie stappen synchroniseer je jouw Lightroom presets naar Lightroom mobile in 3 stappen, en maximaal 30 minuten.

Stap 1: Download & installeer ‘Lightroom Desktop’ (niet Lightroom Classic)

Ik ga er even vanuit, dat als je al met Lightroom werkt, dat je Lightroom classic werkt. Zo niet raad ik je zeker aan om daar eens naar te kijken. Zelf vind ik deze versie van Lightroom het fijnst werken. Anyway, als jij in Lightroom Classic werkt, moet je voor dit stappenplan juist even ‘Lightroom’ downloaden vanuit je Creative Cloud abonnement. Als het goed is heb je daarvoor rechtsboven een Creative Cloud icoon waar je je account beheert. Klik erop en download de app. Staat er geen icoontje, maar heb je wel een Creative Cloud abonnement? Ga dan naar www.adobe.com om je aan te melden en download de app vanuit daar.

 

Heb je geen Creative Cloud abonnement? Download dan hier een proefversie van Lightroom desktop

 

Stap 2: Importeer jouw presets in Lightroom Desktop

Wanneer ‘Adobe Lightroom’ (en dus niet Lightroom Classic) is gedownload & geïnstalleerd log je in met jouw Adobe creative gegevens en is het tijd om jouw presets vanuit Lightroom Classic te importeren. Dat doe je door te gaan naar ‘Bestand’ en dan te klikken op ‘Profielen en voorinstellingen importeren…’

Daarna moet je je presets op zoeken, de handigste manier om dat te doen is door:
– Op een Mac te klikken op: Command + Shift + G en dan het volgende ‘pad’ te plakken in het scherm: ~/Library/Application Support/Adobe/CameraRaw/Settings
– Of op een Windows computer het pad: C:\Users\user name\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\Settings in te voeren.

Daar kies je de presets die je wilt importeren in Adobe Lightroom (en dus uiteindelijk naar Lightroom Mobile).

 

Stap 3: Installeer Lightroom mobile en start met bewerken

Yes – we zijn er bijna. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is: Lightroom mobile installeren op je telefoon en daar inloggen met hetzelfde Adobe ID (account) als op je computer. Dan synchroniseren al je presets die je hebt geïmporteerd op je computer ook naar je telefoon. Je vindt ze nu onder ‘voorinstellingen’ in het bewerkingsmenu van de Lightroom mobile app! Voila! Jij kunt nu jouw mobiele foto’s bewerken met je Lightroom Presets, en zo creëer je een consistentere look binnen alles dat je maakt.

 

 

Ik hoop natuurlijk dat dit blog je geholpen heeft om je Lightroom Presets over te zetten van je computer (Lightroom desktop / Classic) naar Lightroom mobile. En dat het met deze stappen niet zo moeilijk was als dat je van tevoren misschien dacht. Heb je vragen? Of heb ik je hiermee geholpen? Laat het me weten in de comments!

 

Psssst: ben je fotograaf en wil je verder groeien binnen jouw fotografie bedrijf? Check dan zeker Storytellers: inspiratieplatform en community voor fotografen.

 

Wil je dit blog opslaan voor later? Zet je muis op een de volgende afbeeldingen en klik op de Pin it button om ‘m op te slaan op Pinterest:

zorg voor meer consistentie tussen je telefoon- en camera foto’s.  zorg voor meer consistentie tussen je telefoon- en camera foto’s.

 

Fotograaf. Ondernemer. Mentor. Introvert. Avonturier. surfer. 

Ik ben Raisa: mentor voor creatieve ondernemers die willen ondernemen vanuit authenticiteit & vrijheid

Ik ben er voor de ondernemers die willen communiceren vanuit authenticiteit.
Die meer willen doen van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden.
Die impact willen maken én willen bouwen aan een bedrijf dat hun
voorziet in een steady inkomen en het leven waar ze zo van dromen. 

Via online trainingen & coaching geef ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen
twaalf jaar door om jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

meer over mij

Strategisch Plannen

Leer beter plannen, werk je doelen strategisch uit tot actiestappen, werk productief en maak met jouw masterplan van 2024 een ongekend succes. 

Vertel me meer!  →

luister de 

Raisa Zwart Podcast

Fan van podcasts? Ik ook! Elke twee weken maak ik een nieuwe aflevering van de Raisa Zwart Podcast. Ik deel er mijn verhalen, ervaringen, kennis en stappenplannen.

Of lees verder op mijn

Blog

Hier deel ik kennis, ervaringen en inspiratie rondom ondernemerschap, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, remote werken en reizen. Enjoy! 

RAISA ZWART PODCAST
BLOG

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen