Zo synchroniseer je jouw Lightroom presets naar Lightroom mobile in 3 stappen. | Zwart Fotografie
raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Creativiteit

Zo synchroniseer je jouw Lightroom presets naar Lightroom mobile in 3 stappen.

Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Jarenlang bewerkte ik mijn telefoonfoto’s (die ik bijvoorbeeld op Instagram stories postte) met VSCO. Een fijn programma waarmee je prima foto’s kunt editen, maar waardoor ik toch wel echt merkte dat de stijl van mijn telefoonfoto’s niet voldoende overeenkwam met die van de professioneel geschoten en bewerkte beelden. Ik had eerder gezien dat je met Lightroom mobile je presets van je desktop versie kunt gebruiken, maar was nog niet eerder tot actie over gegaan omdat ik dacht dat het veel gedoe zou zijn. En dat blijkt dus niet zo te zijn! Met deze drie stappen synchroniseer je jouw Lightroom presets naar Lightroom mobile in 3 stappen, en maximaal 30 minuten.

Stap 1: Download & installeer ‘Lightroom Desktop’ (niet Lightroom Classic)

Ik ga er even vanuit, dat als je al met Lightroom werkt, dat je Lightroom classic werkt. Zo niet raad ik je zeker aan om daar eens naar te kijken. Zelf vind ik deze versie van Lightroom het fijnst werken. Anyway, als jij in Lightroom Classic werkt, moet je voor dit stappenplan juist even ‘Lightroom’ downloaden vanuit je Creative Cloud abonnement. Als het goed is heb je daarvoor rechtsboven een Creative Cloud icoon waar je je account beheert. Klik erop en download de app. Staat er geen icoontje, maar heb je wel een Creative Cloud abonnement? Ga dan naar www.adobe.com om je aan te melden en download de app vanuit daar.

 

Heb je geen Creative Cloud abonnement? Download dan hier een proefversie van Lightroom desktop

 

Stap 2: Importeer jouw presets in Lightroom Desktop

Wanneer ‘Adobe Lightroom’ (en dus niet Lightroom Classic) is gedownload & geïnstalleerd log je in met jouw Adobe creative gegevens en is het tijd om jouw presets vanuit Lightroom Classic te importeren. Dat doe je door te gaan naar ‘Bestand’ en dan te klikken op ‘Profielen en voorinstellingen importeren…’

Daarna moet je je presets op zoeken, de handigste manier om dat te doen is door:
– Op een Mac te klikken op: Command + Shift + G en dan het volgende ‘pad’ te plakken in het scherm: ~/Library/Application Support/Adobe/CameraRaw/Settings
– Of op een Windows computer het pad: C:\Users\user name\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\Settings in te voeren.

Daar kies je de presets die je wilt importeren in Adobe Lightroom (en dus uiteindelijk naar Lightroom Mobile).

 

Stap 3: Installeer Lightroom mobile en start met bewerken

Yes – we zijn er bijna. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is: Lightroom mobile installeren op je telefoon en daar inloggen met hetzelfde Adobe ID (account) als op je computer. Dan synchroniseren al je presets die je hebt geïmporteerd op je computer ook naar je telefoon. Je vindt ze nu onder ‘voorinstellingen’ in het bewerkingsmenu van de Lightroom mobile app! Voila! Jij kunt nu jouw mobiele foto’s bewerken met je Lightroom Presets, en zo creëer je een consistentere look binnen alles dat je maakt.

 

 

Ik hoop natuurlijk dat dit blog je geholpen heeft om je Lightroom Presets over te zetten van je computer (Lightroom desktop / Classic) naar Lightroom mobile. En dat het met deze stappen niet zo moeilijk was als dat je van tevoren misschien dacht. Heb je vragen? Of heb ik je hiermee geholpen? Laat het me weten in de comments!

 

Psssst: ben je fotograaf en wil je verder groeien binnen jouw fotografie bedrijf? Check dan zeker Storytellers: inspiratieplatform en community voor fotografen.

 

Wil je dit blog opslaan voor later? Zet je muis op een de volgende afbeeldingen en klik op de Pin it button om ‘m op te slaan op Pinterest:

zorg voor meer consistentie tussen je telefoon- en camera foto’s.  zorg voor meer consistentie tussen je telefoon- en camera foto’s.

 

Ondernemer. Business coach. Fotograaf. Introvert. Avonturier. Yogi. Dól op eten en reizen.

Hi, ik ben Raisa: business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

Die vanuit authenticiteit willen communiceren. Die meer wilen doen van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden. Die impact willen maken én willen bouwen aan een bedrijf dat hun voorziet in een steady inkomen en het leven waar ze zo van dromen. 

Via online masterclasses & coaching wil ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen tien jaar doorgeven, en jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

meer over mij

lees deze blog

Starten met Print on demand

De perfecte manier om passief inkomen te verdienen als beeldmaker. Passief inkomen. Het is een term die je vast weleens voorbij hebt zien komen als ondernemer.

lees deze blog

5 gewoontes die jouw expert status vergroten binnen jouw markt

Een expert is iemand die weet wat zij of hij doet. Iemand die kennis van zaken heeft. Iemand waar je je vertrouwd bij voelt. Iemand waarvan je zeker weet dat diegene jou kan....

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen

@raisazwart

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

raisa zwart | education

© Raisa Zwart 2021 | design by Built by Britt