raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Ondernemen

‘ChatGPT is de sparringpartner die altijd beschikbaar is’ – Interview met Marloes over de ChatGPT masterclass

Marloes-over-ChatGPT-masterclass
Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

In dit blog interview ik Marloes, een getalenteerde lifestyle fotograaf en moeder van drie jonge kinderen. Marloes deelt haar ervaring met de ChatGPT Masterclass en hoe deze haar creativiteit heeft aangewakkerd. Lees verder om te ontdekken hoe de ChatGPT Masterclass haar heeft geholpen en geïnspireerd in haar onderneming.

 

Wie ben je, wat doe je, en waarom?

 

Marloes: “Ik ben Marloes, getrouwd en mama van 3 jonge kids. Ik ben lifestyle fotograaf en leg mensen op de mooiste versie van zichzelf vast! Bruiloften, maar vooral gezinnen, newborns en zwangere vrouwen. Daarnaast help en inspireer ik moeders (to be) om dierbare momenten vast te leggen en te bundelen, zodat ze voor altijd opnieuw kunnen genieten van waardevolle herinneringen. Dit doe ik door middel van tips te geven en verkoop ik een mobiele preset en fotoboekencursus voor moeders. Als moeder weet ik dat de tijd zó snel gaat en dat we duizenden foto’s maken, maar ze vaak alleen maar op onze telefoon of computer laten staan. Ik wil dat de foto’s gezien worden en dat kinderen later terug kunnen gaan in de tijd.”

 

Weet je nog dat je voor het eerst hoorde over ChatGPT / dat je het voor het eerst gebruikte?

 

“Ja, ik weet nog dat ik er voor het eerst over hoorde. Eerst zag ik een advertentie voorbij komen van iemand die als eerste in Nederland een chat GPT mini-cursus had gemaakt. Dat maakte me al nieuwsgierig. Toen ben ik er een beetje ingedoken. Daarna zag ik een bericht van een fotograaf die er wat negatiever over was, meer qua authenticiteit. Ze was bang dat heel Instagram straks vol staat met berichten waar geen gevoel of eigenheid in zit. Dat heeft me wel aan het denken gezet. Het leek mij enorm handig als sparringpartner, namelijk. Mijn eerste zoekopdracht was voor een idee voor een freebie voor mijn preset. Ik had hier zelf al een idee voor, maar ik was benieuwd of ChatGPT hier ook mee zou komen of misschien nog wel een toffer idee had. Het bleef toen bij één vraag…”

 

Welke andere AI-tools gebruik je?

 

“Ik heb Imagen AI een keer geprobeerd, maar hier liep ik vast in het aantal foto’s dat je moest inleveren. Door alle drukte in het hoogseizoen toen, heb ik het laten liggen. Wel jammer, want ik hoor er goede verhalen over, dus hier wil ik zeker nog eens induiken. Daarnaast gebruik ik in Lightroom de AI-tools!”

PS: ben je fotograaf en wil je veel minder uren achter je computer spenderen aan editen? Probeer ImagenAI en ontvang 1500 gratis edits via deze link. 

 

ImagenAI: Sneller editen als bruidsfotograaf en lifestyle fotograaf

 

Wat was jouw grootste uitdaging met betrekking tot ChatGPT en waarom besloot je deel te nemen aan de masterclass?

 

Mijn grootste uitdaging was dat ik soms niet het antwoord kreeg dat ik verwachtte, waardoor ik meteen stopte met het gebruik ervan. Of ik gebruikte het om ideeën te verzamelen, maar had vervolgens te veel ideeën en te weinig tijd om ze uit te voeren. Ik besloot deel te nemen aan de masterclass omdat ik ontzettend nieuwsgierig was naar hoe jij ermee werkte. Ik heb al zoveel van je geleerd via podcasts en cursussen, dus ik dacht dat dit zeker weer heel leerzaam zou zijn!

 

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd uit de masterclass?

 

De belangrijkste les die ik heb geleerd, is dat je ChatGPT een actieve rol moet geven en echt een gesprek moet aangaan in plaats van slechts één vraag te stellen en het daarbij te laten. ChatGPT is juist bedoeld om tijd te besparen bij het maken van content, maar dan moet je wel de juiste vragen stellen! Dat heb ik geleerd dankzij de waardevolle voorbeelden van prompts die je hebt gegeven.

 

Heb je sindsdien ChatGPT nog veel gebruikt? Is er iets dat je heeft verrast?

 

Ik heb het niet heel veel gebruikt, omdat ik momenteel midden in mijn bruiloft seizoen zit, maar ik heb het wel nog ingezet om e-mails te schrijven voor mijn cursus “Fotoboekenbaas” en om ideeën te bedenken voor een freebie voor de cursus. Ook heb ik het gebruikt om het idee van het bundelen van vakantiefoto’s in een e-book verder uit te werken. Daarnaast heb ik het gebruikt om teksten van e-mails te laten controleren en om mijn Instagram-posts beknopter te laten schrijven, omdat ik vaak te lange berichten schreef.

 

Het heeft me absoluut verrast. Ik ben creatief, maar mijn creativiteit komt pas echt tot leven als ik er met mensen over communiceer. En nu fungeert ChatGPT als mijn sparringpartner, omdat “hij” met ideeën komt waar ik op kan voortbouwen. Het is geweldig om altijd een sparringpartner beschikbaar te hebben. Alleen kost het wel meer tijd om ideeën daadwerkelijk uit te werken, en die tijd raakt vaak op door fotoshoots en het bewerken van foto’s. Maar ik ben ontzettend enthousiast!

 

PS: wil je net als Marloes aan de slag met de ChatGPT masterclass? Check hier alle info, en meld je aan.

 

Dit is wat anderen erover zeiden

 

 

Ontdek nu de kracht van ChatGPT voor jouw creatieve onderneming. 

Bekijk Marloes haar website, en volg haar op Instagram.

Fotograaf. Ondernemer. Mentor. Introvert. Avonturier. surfer. 

Ik ben Raisa: mentor voor creatieve ondernemers die willen ondernemen vanuit authenticiteit & vrijheid

Ik ben er voor de ondernemers die willen communiceren vanuit authenticiteit.
Die meer willen doen van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden.
Die impact willen maken én willen bouwen aan een bedrijf dat hun
voorziet in een steady inkomen en het leven waar ze zo van dromen. 

Via online trainingen & coaching geef ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen
twaalf jaar door om jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

meer over mij

Strategisch Plannen

Leer beter plannen, werk je doelen strategisch uit tot actiestappen, werk productief en maak met jouw masterplan van 2024 een ongekend succes. 

Vertel me meer!  →

luister de 

Raisa Zwart Podcast

Fan van podcasts? Ik ook! Elke twee weken maak ik een nieuwe aflevering van de Raisa Zwart Podcast. Ik deel er mijn verhalen, ervaringen, kennis en stappenplannen.

Of lees verder op mijn

Blog

Hier deel ik kennis, ervaringen en inspiratie rondom ondernemerschap, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, remote werken en reizen. Enjoy! 

RAISA ZWART PODCAST
BLOG

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen