raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Ondernemen

Ondernemen in jouw eigen tempo

Ondernemen in jouw eigen tempo | Raisa Zwart Educatie
Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Herken je dat? Het gejaagde gevoel dat je soms krijgt als ondernemer? Dat alles nú moet en dat het te langzaam gaat. Dat echte verandering groots moet voelen en dat anderen het beter doen? In dit blog deel ik mijn visie hierop en wil ik jou motiveren om het mooie van groeiprocessen in te zien en te genieten van elke stap.

Groeiprocessen

We hebben er soms moeite mee: groeiprocessen in het ondernemerschap. Want we willen graag dat het snel en in grote stappen gaat. Als je op social media kijkt en jezelf vergelijkt anderen, kun je het gevoel krijgen dat het bij jou slechter of langzamer gaan. Terwijl het juist heel waardevol is om te genieten van jouw groeiprocessen, omdat jouw groeiproces niet dat van een ander is.

Stap voor stap

Stap voor stap is de enige manier om dit te kunnen doen. Bij het ondernemen komen zoveel mooie processen kijken. Ik wil je in dit blog een reminder geven om je hier bewust van te zijn. Als er iets is wat ik je wil meegeven, is het dat ondernemen stap voor stap en relax mag. Jouw zakelijke groei mag niet ten koste gaan van jouw privé leven en het is oké om minder ver te zijn dan iemand anders.

Adrenaline rush

Marie Forleo schrijft in haar boek Everything is Figureoutable: “Echte verandering voel je soms niet eens.”

Op de meeste dagen voelt werk aan als werk en dat is helemaal oké. Er waren momenten waarin ik een ontzettende adrenaline rush kreeg. Bijvoorbeeld toen ik een bruiloft in Marokko fotografeerde of toen ik mocht spreken tijdens Way Up Norht (een conferentie voor fotografen). 

Maar wat ik bijzonder vind als ik terugkijk op de afgelopen tien jaar als ondernemer, is dat er op heel veel momenten geen adrenaline rush was. Het is heel mooi om te accepteren dat groei stap voor stap gaat. Want ondanks dat ik niet continu die adrenaline rush had, ben ik wel gegroeid.

Grote veranderingen

In de huidige maatschappij horen we vaak over grote veranderingen. Mensen gaan iedere dag vroeg opstaan, veganistisch eten, mediteren, een boek per week lezen. Ik heb veel respect voor alle mensen die dit in hun leven implementeren, maar het lijkt soms alsof je van de ene op de andere dag alles moet omgooien. Het is dus een beetje stom om elkaar dit voor te schotelen. Laten we niet vergeten hoeveel schoonheid er zit in stap voor stap gaan. In het boek Steeds Leuker schrijft Jelle Helmers over kleine stapjes. Als je iedere dag probeert je leven maar een klein beetje beter te maken met een stapje van 1%, heb je na honderd dagen 100% behaald. Dat is ondernemen in jouw eigen tempo.

Vertrouwen op jouw tempo

Dat inzicht past heel erg bij hoe ik het voel. Dat is wat ik je wil meegeven: je mag ondernemen in jouw eigen tempo. We hebben allemaal ons eigen tempo. Je doet jezelf tekort als je jouw tempo blijft vergelijken met dat van anderen. Vertrouw op jouw tempo en geloof dat je er stap voor stap komt.

In mijn podcast deel ik nog meer inzichten over dit onderwerp. Je kunt de podcast luisteren op Spotify, iTunes en Youtube

Wil jij meer inspiratie en tips om te gaan creëren en ondernemen vanuit zelfvertrouwen, strategie en vrijheid?
Volg mij op Instagram @raisazwart

Fotograaf. Ondernemer. Mentor. Introvert. Avonturier. surfer. 

Ik ben Raisa: mentor voor creatieve ondernemers die willen ondernemen vanuit authenticiteit & vrijheid

Ik ben er voor de ondernemers die willen communiceren vanuit authenticiteit.
Die meer willen doen van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden.
Die impact willen maken én willen bouwen aan een bedrijf dat hun
voorziet in een steady inkomen en het leven waar ze zo van dromen. 

Via online trainingen & coaching geef ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen
twaalf jaar door om jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

meer over mij

Strategisch Plannen

Leer beter plannen, werk je doelen strategisch uit tot actiestappen, werk productief en maak met jouw masterplan van 2024 een ongekend succes. 

Vertel me meer!  →

luister de 

Raisa Zwart Podcast

Fan van podcasts? Ik ook! Elke twee weken maak ik een nieuwe aflevering van de Raisa Zwart Podcast. Ik deel er mijn verhalen, ervaringen, kennis en stappenplannen.

Of lees verder op mijn

Blog

Hier deel ik kennis, ervaringen en inspiratie rondom ondernemerschap, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, remote werken en reizen. Enjoy! 

RAISA ZWART PODCAST
BLOG

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen