raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Ondernemen

Vind betere helden

Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Recentelijk las ik het boek Rich dad Poor dad – een enorme klassieker die al een tijdje op mijn leeslijst stond. De auteur, Robert Kiyosaki schrijft er in een klein stuk over het vinden en hebben van helden. En hoe belangrijk het is dat je de juiste kiest.

 

Het stuk raakte iets in me, en ik deel er graag iets over met jou in dit blog

 

Find better heroes

Als jij dit blog leest, ga ik er vanuit dat je een creatieve ondernemer bent, en dat je bepaalde doelen hebt. Dat kunnen zakelijke doelen zijn zoals een bepaald aantal klanten, een bepaald type klant, een omzetdoel, of een bepaalde impact die je wilt maken. Maar waarschijnlijk heb je ook persoonlijke doelen bijvoorbeeld rondom het afbetalen of kopen van een huis, minder uren werken, meer tijd spenderen met je gezin, of wat jij dan ook belangrijk vindt.

En een aantal dingen zijn bepalend zijn voor het bepalen van je doelen. Zoals je mindset rondom het doel en je strategie. En beiden worden beïnvloed door de mensen om je heen, en de content die je dagelijks ziet. In het boek ‘Rich dad, poor dad’ wordt dan ook benadrukt hoe belangrijk het is om de juiste helden te zoeken. Om mensen om je heen te hebben (in real life, maar net zo goed online) waar je op een positieve manier tegen op kijkt, en die je kunnen inspireren in het nastreven van je doelen en het maken van keuzes.

Mijn vragen aan jou voor vandaag zijn: heb jij voldoende mensen (en content) om je heen die je inspireren en ondersteunen? Én: laat je je niet beïnvloeden door de verkeerde mensen? Begrijp me niet verkeerd: het is gezond om verschillende meningen te horen en dingen vanuit verschillende hoeken te belichten – maar je mag zeker kieskeurig zijn met de informatie die je tot je neemt.

Denk je dat je hier nog stappen in te zetten hebt? Maak het dan een prioriteit. Schrijf je uit voor nieuwsbrieven die niet bij je passen, ontvolg mensen, of volg juist nieuwe mensen, en bedenkt goed aan wie je advies vraagt rondom belangrijke onderwerpen en keuzes. Find the best heroes: mensen die je uitdagen, inspireren, ondersteunen, je de waarheid vertellen, die je verder helpen.

 

PS: ben jij fotograaf en wil je graag verder groeien in de fotografie én het ondernemerschap? Zoek je inspirerende content, nieuwe ideeën, betrouwbare informatie en like minded mensen? Dan heb ik iets voor jou. Check dan zeker mijn allernieuwste project voor fotografen: Storytellers by Raisa Zwart. 

 

Fotograaf. Ondernemer. Mentor. Introvert. Avonturier. surfer. 

Ik ben Raisa: mentor voor creatieve ondernemers die willen ondernemen vanuit authenticiteit & vrijheid

Ik ben er voor de ondernemers die willen communiceren vanuit authenticiteit.
Die meer willen doen van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden.
Die impact willen maken én willen bouwen aan een bedrijf dat hun
voorziet in een steady inkomen en het leven waar ze zo van dromen. 

Via online trainingen & coaching geef ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen
twaalf jaar door om jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

meer over mij

Strategisch Plannen

Leer beter plannen, werk je doelen strategisch uit tot actiestappen, werk productief en maak met jouw masterplan van 2024 een ongekend succes. 

Vertel me meer!  →

luister de 

Raisa Zwart Podcast

Fan van podcasts? Ik ook! Elke twee weken maak ik een nieuwe aflevering van de Raisa Zwart Podcast. Ik deel er mijn verhalen, ervaringen, kennis en stappenplannen.

Of lees verder op mijn

Blog

Hier deel ik kennis, ervaringen en inspiratie rondom ondernemerschap, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, remote werken en reizen. Enjoy! 

RAISA ZWART PODCAST
BLOG

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen