raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Ondernemen

Vind betere helden

Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Recentelijk las ik het boek Rich dad Poor dad – een enorme klassieker die al een tijdje op mijn leeslijst stond. De auteur, Robert Kiyosaki schrijft er in een klein stuk over het vinden en hebben van helden. En hoe belangrijk het is dat je de juiste kiest.

 

Het stuk raakte iets in me, en ik deel er graag iets over met jou in dit blog

 

Find better heroes

Als jij dit blog leest, ga ik er vanuit dat je een creatieve ondernemer bent, en dat je bepaalde doelen hebt. Dat kunnen zakelijke doelen zijn zoals een bepaald aantal klanten, een bepaald type klant, een omzetdoel, of een bepaalde impact die je wilt maken. Maar waarschijnlijk heb je ook persoonlijke doelen bijvoorbeeld rondom het afbetalen of kopen van een huis, minder uren werken, meer tijd spenderen met je gezin, of wat jij dan ook belangrijk vindt.

En een aantal dingen zijn bepalend zijn voor het bepalen van je doelen. Zoals je mindset rondom het doel en je strategie. En beiden worden beïnvloed door de mensen om je heen, en de content die je dagelijks ziet. In het boek ‘Rich dad, poor dad’ wordt dan ook benadrukt hoe belangrijk het is om de juiste helden te zoeken. Om mensen om je heen te hebben (in real life, maar net zo goed online) waar je op een positieve manier tegen op kijkt, en die je kunnen inspireren in het nastreven van je doelen en het maken van keuzes.

Mijn vragen aan jou voor vandaag zijn: heb jij voldoende mensen (en content) om je heen die je inspireren en ondersteunen? Én: laat je je niet beïnvloeden door de verkeerde mensen? Begrijp me niet verkeerd: het is gezond om verschillende meningen te horen en dingen vanuit verschillende hoeken te belichten – maar je mag zeker kieskeurig zijn met de informatie die je tot je neemt.

Denk je dat je hier nog stappen in te zetten hebt? Maak het dan een prioriteit. Schrijf je uit voor nieuwsbrieven die niet bij je passen, ontvolg mensen, of volg juist nieuwe mensen, en bedenkt goed aan wie je advies vraagt rondom belangrijke onderwerpen en keuzes. Find the best heroes: mensen die je uitdagen, inspireren, ondersteunen, je de waarheid vertellen, die je verder helpen.

 

PS: ben jij fotograaf en wil je graag verder groeien in de fotografie én het ondernemerschap? Zoek je inspirerende content, nieuwe ideeën, betrouwbare informatie en like minded mensen? Dan heb ik iets voor jou. Check dan zeker mijn allernieuwste project voor fotografen: Storytellers by Raisa Zwart. 

 

Ondernemer. Business coach. Fotograaf. Introvert. Avonturier. Yogi. Dól op eten en reizen.

Hi, ik ben Raisa: business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

Die vanuit authenticiteit willen communiceren. Die meer wilen doen van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden. Die impact willen maken én willen bouwen aan een bedrijf dat hun voorziet in een steady inkomen en het leven waar ze zo van dromen. 

Via online masterclasses & coaching wil ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen tien jaar doorgeven, en jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

meer over mij

lees deze blog

Starten met Print on demand

De perfecte manier om passief inkomen te verdienen als beeldmaker. Passief inkomen. Het is een term die je vast weleens voorbij hebt zien komen als ondernemer.

lees deze blog

5 gewoontes die jouw expert status vergroten binnen jouw markt

Een expert is iemand die weet wat zij of hij doet. Iemand die kennis van zaken heeft. Iemand waar je je vertrouwd bij voelt. Iemand waarvan je zeker weet dat diegene jou kan....

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen

@raisazwart

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

raisa zwart | education

© Raisa Zwart 2021 | design by Built by Britt