raisa zwart | education

Coaching & online leermiddelen voor creatieve ondernemers

contact

Persoonlijk

Van onzekere rechtenstudent naar succesvol ondernemer

Ik ben Raisa,

Search

business coach voor creatieve ondernemers die klaar zijn voor de volgende stap binnen hun bedrijf.

hey there

Minitraining Starten met Printen on Demand

meer info

Bekijk hier alle blogs over creativiteit

TOp categories

Bekijk hier al mijn persoonlijk blogs

Bekijk hier alle blogs over reizen

Bekijk hier alle blogs over ondernemen

Van onzekere rechtenstudent naar succesvol ondernemer: het is mijn verhaal in 1 zin.

Ondernemerschap heeft namelijk al mijn dromen (zelfs degene waarvan ik eerder niet wist dat ik ze had), waargemaakt.

 

Ik groeide echter op zonder enig idee van wat ik wilde doen. Om een lang verhaal kort te maken: ik koos als onzekere middelbare scholier voor een universitaire opleiding binnen de rechten – simpelweg omdat dat was wat ‘hoorde’ na het Gymnasium. Fotografie en het ondernemerschap kwamen halverwege de studie op mijn pad en zijn echt mijn redding geweest. Mijn redding uit een leven waarin ik niet gelukkig was geweest.

Waarom ik dit met je deel? Omdat ik hoop dat je daardoor des te beter snapt waarom ik anderen zo enorm graag help met het ondernemen vanuit zelfvertrouwen, strategie & vrijheid. Het doet me enorm veel pijn om mensen te zien die niet gelukkig zijn in hetgeen dat ze doen, of die té hard werken en niet genoeg genieten

Vrienden zeggen dat ik altijd mezelf ben. Dat ze niemand kennen die zo oké is met wie ze zelf is. En dit is wat ik ook voor anderen wil. Zelf acceptatie. Zelfvertrouwen. Een growth mindset. Een actie mindset. Ik wil dat iedereen werkt naar zijn of haar grote doelen en dromen en intens geniet van het leven.

Fotografie, het ondernemerschap, de persoonlijke groei die daarbij kwam kijken en de mensen die ik ontmoet heb waar ik van mocht leren hebben een enorm verschil in mijn leven gemaakt. Ik kan nu dagelijks bezig zijn met de dingen waar ik zo gelukkig van word, ik reis de wereld over voor mijn werk en ervaar echt een enorme vrijheid op dagelijkse basis. Ik ben trots op de twee bedrijven die ik mag leiden en krijg enorm veel energie van het helpen van anderen. En dat is dus ook mijn persoonlijke en zakelijke missie: anderen in staat stellen om te kiezen voor het leven waar ze van dromen.

Wat je verder nog van mij moet weten is dat ik ontzettend erg hou van eten (vooral van de Indonesische en Mexicaanse keuken), dat ik graag surf, aan yoga doe, en enorm veel houd van mijn partner Erik en onze kat Vino. Samen wonen we in Santpoort-Noord, vlakbij de kust en er gaat dus ook geen week voorbij dat ik niet op het strand te vinden ben.

Ik ben locatie onafhankelijk, reis zes maanden per jaar, ben trotse eigenaar van een stuk grond in Costa Rica dat nog ontwikkelt moet worden en waar in de toekomst als het goed is meerdere huizen opstaan voor onszelf + de verhuur. Mijn mentees begeleid ik zowel in Nederland als vanuit het buitenland én mijn kennis deel ik ook via online trainingen en downloads, zodat ik jou kan helpen groeien met je bedrijf op jouw eigen tempo.

Als je helemaal tot hier hebt gelezen: dankjewel! Ik hoop dat ik je een idee heb kunnen geven van wie ik ben, en welke keuzes in mijn leven mij tot die punt gebracht hebben. Met liefde help ik je om te creëeren en ondernemen vanuit zelfvertrouwen, strategie en vrijheid. In mijn podcast afleveringen deel ik veel waarde rondom deze onderwerpen, en op mijn aanbod pagina vind je meer informatie over hoe we kunnen samenwerken. 

x

Raisa

PS: Het is de beste plek om op de hoogte te blijven van mijn dagelijkse leven + mijn aanbod en meer.

Fotograaf. Ondernemer. Mentor. Introvert. Avonturier. surfer. 

Ik ben Raisa: mentor voor creatieve ondernemers die willen ondernemen vanuit authenticiteit & vrijheid

Ik ben er voor de ondernemers die willen communiceren vanuit authenticiteit.
Die meer willen doen van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden.
Die impact willen maken én willen bouwen aan een bedrijf dat hun
voorziet in een steady inkomen en het leven waar ze zo van dromen. 

Via online trainingen & coaching geef ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen
twaalf jaar door om jou steeds meer vrijheid laten ervaren binnen je bedrijf en leven. 

meer over mij

Strategisch Plannen

Leer beter plannen, werk je doelen strategisch uit tot actiestappen, werk productief en maak met jouw masterplan van 2024 een ongekend succes. 

Vertel me meer!  →

luister de 

Raisa Zwart Podcast

Fan van podcasts? Ik ook! Elke twee weken maak ik een nieuwe aflevering van de Raisa Zwart Podcast. Ik deel er mijn verhalen, ervaringen, kennis en stappenplannen.

Of lees verder op mijn

Blog

Hier deel ik kennis, ervaringen en inspiratie rondom ondernemerschap, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, remote werken en reizen. Enjoy! 

RAISA ZWART PODCAST
BLOG

Vergroot jouw expert status als ondernemer

gratis challenge

in 5 stappen